Historisch en groen Normandië 

Wanneer je op vakantie bent in Normandië, kom je er al snel achter dat het landschap hier in het noordwesten van Frankrijk zeer gevarieerd is. Van spectaculaire kliffen en uitgestrekte stranden tot het glooiende achterland.

Normandië bestaat aan de ene kant uit kusten met hoge krijtrotsen en keienstranden, maar ook zandstranden die in de zomermaanden druk worden bezocht. Aan de andere kant is het binnenland heuvelachtig, met prachtige valleien en bossen.  Daarnaast is de regio bekend om haar geschiedenis. Normandië was dé plek waar de geallieerde troepen hun landing maakte op D-Day, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarom is er in deze regio veel te herleiden aan de oorlog, zoals de vele oorlogsmusea. Maar Normandië staat ook bekend om één van haar verborgen parels, Mont Saint-Michel. Een rotsachtig schiereiland oprijzend uit de woeste zee met een bijzondere abdij in gotische stijl en middeleeuwse huizen. Je kunt het eiland bezoeken via een bijna 2 kilometer lange dijk. In de avond is de abdij verlicht, wat een bijzonder mooi gezicht is, maar vergeet ook niet naar het indrukwekkende uitzicht vanaf het schiereiland te kijken.

Kies je bij Siblu Normandië als vakantiebestemming, dan kun je rekenen op een bijzondere en mooie omgeving met een rijke historie.

Bekijk alle campings

Onze camping in Normandië
Camping Domaine de Litteau in Normandië
Camping Domaine de Litteau in Normandië
Camping Domaine de Litteau in Normandië

Ontdek ook andere regio's vlakbij Normandië

Teaserbanner voor de happy days aanbieding
Tot 35% korting
Pictrogram van een procent

Wil jij ook kortingen ontvangen om blij van te worden? Boek dan nu jouw vakantie voor dit jaar op één van onze 20 campings in Frankrijk en ontvang tot wel 35% korting. We hebben een beperkte voorraad en hoge kortingen die wekelijks wijzigen, dus wees er snel bij! Op=op

Siblu aanbiedingen Happy days teaser
Tot 15% korting
Pictrogram van een procent

Heb je nog geen plannen voor jouw aankomende vakantie en wil jij ook kortingen ontvangen om blij van te worden? Boek dan nu jouw vakantie voor dit jaar in Nederland op camping De Oase of In de Bongerd en ontvang tot wel 15% korting. We hebben een beperkte voorraad dus wees er snel bij, want op=op!

 

Brignogan Plage in Bretagne
2 campings
Kaart van Bretagne

Bretagne, gelegen in Noord-Frankrijk ligt deels aan de Atlantische Oceaan. Het is één van de mooiste regio’s van Frankrijk en een prachtig gebied om te ontdekken. Bretagne heeft een zacht klimaat, prachtige kustlijn, Keltische cultuur en natuurlijk mogen de overheerlijke crêpes niet vergeten worden!

Blois in de Loire-Vallei
2 campings
Kaart van de Loire

Een prachtige regio in het westen van Frankrijk, met enerzijds de Atlantische kust en anderzijds een groen binnenland aan de Loire rivier. De rivier die deze regio haar naam geeft, is de grootste trekpleister van de Loire. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Zonsondergang aan zee in de Vendée
2 campings
Kaart van de Vendée in de regio de Loire

Bezoek het prachtige Vendée voor een typisch Franse campingvakantie op een idyllische plek. Gelegen aan de westkust van Frankrijk in de Loire regio en ten zuiden van Nantes, beschikt het zonovergoten 'Côte de Lumière' over kilometers aantrekkelijke zandstranden.