Historisch en groen Normandië 

Wanneer je op vakantie bent in Normandië, kom je er al snel achter dat het landschap hier in het noordwesten van Frankrijk zeer gevarieerd is. Van spectaculaire kliffen en uitgestrekte stranden tot het glooiende achterland.

Normandië bestaat aan de ene kant uit kusten met hoge krijtrotsen en keienstranden, maar ook zandstranden die in de zomermaanden druk worden bezocht. Aan de andere kant is het binnenland heuvelachtig, met prachtige valleien en bossen.  Daarnaast is de regio bekend om haar geschiedenis. Normandië was dé plek waar de geallieerde troepen hun landing maakte op D-Day, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarom is er in deze regio veel te herleiden aan de oorlog, zoals de vele oorlogsmusea. Maar Normandië staat ook bekend om één van haar verborgen parels, Mont Saint-Michel. Een rotsachtig schiereiland oprijzend uit de woeste zee met een bijzondere abdij in gotische stijl en middeleeuwse huizen. Je kunt het eiland bezoeken via een bijna 2 kilometer lange dijk. In de avond is de abdij verlicht, wat een bijzonder mooi gezicht is, maar vergeet ook niet naar het indrukwekkende uitzicht vanaf het schiereiland te kijken.

Kies je bij Siblu Normandië als vakantiebestemming, dan kun je rekenen op een bijzondere en mooie omgeving met een rijke historie.

Bekijk alle campings

Onze camping in Normandië

Domaine de Litteau is een zeer geliefde, kindvriendelijke camping. Omgeven door prachtige natuur en een rijke historie. De camping heeft een overdekt zwembad, een BMX parcours, klimtouwen, 2 visvijvers, springkussens en diverse gratis kidsclubs. Kinderen willen hier niet meer weg!

Hond pictogram
Honden zijn toegestaan op de camping
Pictogram van een glijbaan
Verwarmd overdekt zwembad met glijbaan, splash zone & peuterbad
Pictogram van een BMX
BMX parcours op de camping

Ontdek ook andere regio's vlakbij Normandië

2 campings
Kaart van Bretagne

Bretagne, gelegen in Noord-Frankrijk ligt deels aan de Atlantische Oceaan. Het is één van de mooiste regio’s van Frankrijk en een prachtig gebied om te ontdekken. Bretagne heeft een zacht klimaat, prachtige kustlijn, Keltische cultuur en natuurlijk mogen de overheerlijke crêpes niet vergeten worden!

4 campings
Kaart van de Loire

Een prachtige regio in het westen van Frankrijk, met enerzijds de Atlantische kust en anderzijds een groen binnenland aan de Loire rivier. De rivier die deze regio haar naam geeft, is de grootste trekpleister van de Loire. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.