Charente-Maritime een gebied met lange zandstranden en idyllische dorpjes

Charente-Maritime is een gebied in de regio Aquitaine. Het zachte klimaat in deze regio is heerlijk vertoeven in de zomer. Zeker in combinatie met de prachtige kustlijn die deze regio biedt. Dit maakt deze plek ideaal voor zandkasteel-bouwers, watersporters en zonaanbidders. Ongeacht welk vakantiepark je van Siblu kiest.

Op korte afstand van onze drie vakantieparken vind je de zandstranden van Royan en La Grande Conche. Deze stranden bieden uitstekende faciliteiten en in het hoogseizoen is er een badmeester aanwezig. Ook een bezoek aan de kleine en zanderige baaien is adembenemend mooi. Ben je een avontuurlijke strandganger? Neem dan je surfplank mee! Met de beukende golven en geurige bossen is het genieten geblazen bij Le Côte Sauvage.

Wist je dat je ook kunt ‘eilandhoppen’ in Charente-Maritime? De eilanden voor de kust zijn prima bereikbaar per brug of boot. Heb je jouw portie prachtige stranden wel weer gehad? Dan heeft Charente-Maritime je nog veel meer te bieden. Ga bijvoorbeeld dieren voeren in de populaire dierentuin La Palmyre. Benader het mysterieuze Fort Boyard per boot of beklim de vuurtoren van Île de Ré met zijn duizelingwekkende hoogte. 

Kilometerslange zandstranden, vele eilanden, ongerept natuurgebied, idyllische dorpjes en bruisende steden: dat is waar de regio Charente-Maritime om bekend staat. En het mooie van alles? Met de keuze uit 3 vakantieparken van Siblu biedt deze zonzekere regio alle ingrediënten voor een perfecte familievakantie.

Bekijk alle campings

Onze campings in Charente-Maritime
Restaurant op Camping Les Charmettes in Charente-Maritime, Aquitaine
Zwembad op Camping Les Charmettes in Charente-Maritime, Aquitaine
Splash Zone op Camping Les Charmettes in Charente-Maritime, Aquitaine
Zwembad van Camping Bonne Anse Plage in Charente-Maritime, Aquitaine
Midgetgolf op Camping Bonne Anse Plage in Charente-Maritime, Aquitaine
Accommodatie op Camping Bonne Anse Plage in Charente-Maritime, Aquitaine
Zwembad op Camping La Pignade in Charente-Maritime, Aquitaine
Paardrijden op Camping La Pignade in Charente-Maritime, Aquitaine
Restaurant op Camping La Pignade in Charente-Maritime, Aquitaine

Ontdek ook andere regio's vlakbij Charente-Maritime

Gelegen in het zuidwesten van Frankrijk bevindt zich de regio Languedoc-Roussillon. Languedoc-Roussillon heeft een uitgebreid aanbod aan landschappen waaronder witte zandstranden, uitgestrekte wijngaarden, gebergtes, natuurparken en klassieke culturele steden. 

 

7 campings
Kaart van Aquitaine

Gouden stranden en de beste wijnen ter wereld. Dat is waar de regio Aquitaine om bekend staat. Aquitaine heeft een kilometers lange kust langs de Atlantische Oceaan en natuurlijke rijkdommen zoals de hoogste duinen van Europa of de uitgestrekte naaldbossen. 

4 campings
Kaart van de Loire

Een prachtige regio in het westen van Frankrijk, met enerzijds de Atlantische kust en anderzijds een groen binnenland aan de Loire rivier. De rivier die deze regio haar naam geeft, is de grootste trekpleister van de Loire. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

2 campings
Kaart van de Vendée in de regio de Loire

Bezoek het prachtige Vendée voor een typisch Franse campingvakantie op een idyllische plek. Gelegen aan de westkust van Frankrijk in de Loire regio en ten zuiden van Nantes, beschikt het zonovergoten 'Côte de Lumière' over kilometers aantrekkelijke zandstranden.