De Loire

Een prachtige regio in het westen van Frankrijk, met enerzijds de Atlantische kust en anderzijds een groen binnenland aan de Loire rivier. De rivier die deze regio haar naam geeft, is de grootste trekpleister van de Loire. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Loire-Atlantique

De Loire-Atlantique volgt de Loire volgt vanaf de Atlantische oceaan. Het is een prachtige kustregio met veel aantrekkelijke badplaatsen en dat bekend staat om het zachte klimaat en de mooie kastelen. Combineer een strandvakantie met sportieve activiteiten in de omgeving. Trek je wandelschoenen aan en wandel door natuur nabij de Atlantische Oceaan of maak een mooie fietstocht. Je komt gegarandeerd bijzonder mooie plekjes tegen.

Loire-Vallei

De Loire-Vallei is het groene binnenland van de Loire, lopend langs de Loire rivier richting het centrum van Frankrijk. Een indrukwekkende groene regio en zeer geliefd door de Fransen vanwege de historische architectuur, het artistieke erfgoed en de prachtige kastelen aan de bekende  rivier. Deze fraaie regio is gevuld met bloemrijke gebieden, glooiende landschappen, mooie heuvels, valleien en diverse natuurparken. De honderden kastelen die tussen de bomen oprijzen maken de Loire-Vallei sprookjesachtig mooi.

Bekijk alle campings

Onze campings in de Loire
Zwembad op Camping Domaine de Dugny in de Loire
Meer aan Camping Domaine de Dugny in de Loire
Kidsclubactiviteit op Camping Domaine de Dugny in de Loire
Zwembad op Camping Les Pierres Couchées in de Loire
Restaurant op Camping Les Pierres Couchées in de Loire
Accommodatie op Camping Les Pierres Couchées in de Loire

Ontdek ook andere regio's vlakbij de Loire

2 campings
Kaart van Bretagne

Bretagne, gelegen in Noord-Frankrijk ligt deels aan de Atlantische Oceaan. Het is één van de mooiste regio’s van Frankrijk en een prachtig gebied om te ontdekken. Bretagne heeft een zacht klimaat, prachtige kustlijn, Keltische cultuur en natuurlijk mogen de overheerlijke crêpes niet vergeten worden!

3 campings
Kaart van Charente-Maritime

Charente-Maritime is een gebied in de regio Aquitaine. Het zachte klimaat in deze regio is heerlijk vertoeven in de zomer. Charente-Maritime biedt kilometerslange zandstranden, vele eilanden, ongerept natuurgebied, idyllische dorpjes en bruisende steden.

2 campings
Kaart van de Vendée in de regio de Loire

Bezoek het prachtige Vendée voor een typisch Franse campingvakantie op een idyllische plek. Gelegen aan de westkust van Frankrijk in de Loire regio en ten zuiden van Nantes, beschikt het zonovergoten 'Côte de Lumière' over kilometers aantrekkelijke zandstranden.

1 camping
Kaart van Normandië

Wanneer je op vakantie bent in Normandië, komt je er al snel achter dat het landschap hier in het noordwesten van Frankrijk zeer gevarieerd is. Van spectaculaire kliffen en uitgestrekte stranden tot het glooiende achterland.