Que faire à Montpellier

Vakantie in Montpellier

De Hérault, een zonnig departement, rijk aan natuurlijke en culturele schatten, staat garant voor een schitterende vakantie met het gezin of met vrienden.

Montpellier is een prachtige stad in het zuiden van Frankrijk, perfect voor een vakantie. Dus als u ook een vakantie wilt doorbrengen in deze zonovergoten regio, wacht dan niet langer en boek uw verblijf bij Siblu op onze 4-sterren camping in de buurt van Montpellier: Le Lac des Rêves. Je zult niet teleurgesteld zijn!

Wat is er te doen in Montpellier?

  • La Place de la Comédie 

    La Place de la Comédie 

    De Place de la Comédie is het kloppend hart van Montpellier. Het staat vol met cafés, restaurants en winkels waar wandelaars en winkelliefhebbers hun hart kunnen ophalen! U vindt er ook de beroemde fontein van de Drie Gratiën. Maak van de gelegenheid gebruik om rond het Charles de Gaulleplein en Antigone te wandelen.

  • Le Parc du Peyrou

    Le Parc du Peyrou

    Het Parc du Peyrou is een van de populairste plaatsen in Montpellier. Na een wandeling rond de Arc du Triomphe gaat u naar dit park met fonteinen, een triomfboog en het Memorial van de Republiek. Het biedt ook een prachtig uitzicht over de hele stad. Als u op zoek bent naar een rustige plek om van een mooie dag te genieten, is dit de plek waar u moet zijn!

  • Le Musée Fabre

    Le Musée Fabre

    Het Musée Fabre, gelegen in het hart van het historische centrum, is een van de grootste Franse musea voor schone kunsten. Het is gelegen in het historische centrum van Montpellier en toont werken van de Renaissance tot de Hedendaagse periode. Naast schilderijen, beeldhouwwerken en gravures zijn er in het museum tijdelijke tentoonstellingen.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

La gastronomie

Zézettes uit Sète, kaas uit Pélardon, macaroni, oreillettes, chichoumeille, rouille sétoise, Brasucade de moules, zout uit Aigues-Mortes, petit pâté uit Pézenas, marshmallows uit Montpellier, berlingots uit Pézenas, fricandeau, fougasse aux grattons...

De must-see bezoekjes

Béziers, la Grande Motte, Palavas-les-Flots, het Peyrou park, de Place de la Comédie, Antigone, Sète, het meer van Salagou, de Jardin des Plantes...

Surf picto

Sports

Montpellier staat bol van de sportieve activiteiten in de natuur of in speciale zones: fietsen, mountainbiken, paardrijden, klimmen, rugby, paddle, varen, boomklimmen, basketbal, tennis, beachvolleybal...

Buitenactiviteiten

Du cerf-volant à la Grande Motte

Vliegeren bij La Grande Motte

La Grande Motte, bekend om zijn grote zandstranden, is een must in Montpellier. Ga naar het strand van Grand Travers, populair bij de plaatselijke bevolking en vakantiegangers vanwege de grote open ruimten en wilde duinen. Je kunt er luieren, picknicken en genieten van de lange zonuren terwijl je hoog in de lucht vliegt!

Le jardin des Plantes

Le jardin des Plantes

De Jardin des Plantes in Montpellier is de oudste botanische tuin van Frankrijk. U kunt over de schaduwrijke paden wandelen om de lotusvijver, de kas met zijn "succulente" planten en een indrukwekkende verscheidenheid aan zeldzame en exotische bomen, planten en bloemen te bewonderen.

Une balade à cheval à Saintes Maries de la Mer

Paardrijden in Saintes Maries de la Mer

Niets is aangenamer tijdens de vakantie dan te genieten van de typische landschappen van de streek tijdens een tocht te paard langs de kust. Niet ver van Montpellier kan deze magische plek een dag bezocht worden.

De to-do's

  • Promenade au bord du Lez

    Wandeling langs de oevers van de Lez

    De Lez is een prachtige rivier die door de stad loopt van Saint-Clément-de-Rivière tot aan de Middellandse Zee. Voor een verkwikkende wandeling kunt u langs de oevers wandelen, omgeven door groen. Om uzelf te belonen gaat u naar de Marché du Lez, een gezellige plek waar tal van foodtrucks en restaurants gerechten voor alle smaken aanbieden!

  • Le Château de Flaugergues

    Le Château de Flaugergues

    Het Château de Flaugergues is een prachtig 17e-eeuws kasteel ten noordwesten van de stad. Deze indrukwekkende historische residentie is ideaal voor een beetje verkenning en avontuur. U kunt een rondleiding door het interieur krijgen en de formele tuinen, de wijngaard, de kelder en de wijnen ontdekken.

  • Le parc zoologique du Lunaret

    Het Lunaret dierenpark

    Het Lunaret dierenpark is een must-see in Montpellier en ligt op een zonnige heuvel. In dit park van 80 hectare kunt u meer dan 500 soorten wilde dieren ontdekken, waaronder leeuwen en neushoorns. Het park is gratis, maar u kunt wel snacks kopen of de prachtige Amazone kas bezoeken.

Fromage picto

Regionale gerechten

een aanrader

les tielles de Sète

La tielle sétoise

La Brasucade

La Brasucade

La chichoumeille

La chichoumeille

La guimauve de Montpellier

La guimauve de Montpellier

Les grisettes de Montpellier

Les grisettes

La fougasse aux Fritons

La fougasse aux Fritons

De excursies die u niet mag missen

Palavas-les-Flots

Palavas-les-Flots

Palavas-les-Flots is de ideale plek voor wie wil ontspannen en zwemmen. Deze badplaats ligt op enkele kilometers van Montpellier en biedt een fijn zandstrand en rustig water voor wie wil genieten van de eerste zonnestralen. U kunt ook een kajak huren, een boottocht maken of zelfs proberen te duiken.

Sète

Sète

Sète, gelegen op slechts 45 minuten rijden van Montpellier, is een havenstad die beroemd is om zijn vele markten en stranden. U kunt de dag slenteren langs de haven, verse zeevruchten proeven of een boot nemen om de nabijgelegen eilanden te bezoeken. Vergeet niet naar het marine observatorium te gaan waar u een prachtig uitzicht heeft op de Middellandse Zee en de omgeving!

Les arènes de Nîmes

De arena's van Nîmes

De arena's van Nîmes zullen u betoveren. Dit amfitheater uit de 1e eeuw na Christus is een van de best bewaarde van heel Frankrijk en een bezienswaardigheid die u niet mag missen in de buurt van Montpellier. Vanaf de terrassen kunt u de zon zien ondergaan boven dit prachtige Romeinse bouwwerk.

  • Le Lac des Rêves

    Languedoc Roussillon

    -

    Lattes

    • Meerzicht
    • Prachtig waterpark
    • Toegang tot het strand met de fiets
    • Gezinsactiviteiten

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!