Découvrir la France

Ontdek Frankrijk

Wij hopen dat onze inspiraties u zullen helpen bij het plannen van een onvergetelijke vakantie. Ontdek onze campings met zwembad in Frankrijk en geniet gewoon van uw vakantie. Geniet van uw bezoek!

Boek voor uw volgende uitstapje een camping waar u kunt genieten van het beste van Frankrijk: zijn gevarieerde landschappen, zijn rijke en fascinerende cultuur, zijn streekproducten en niet te vergeten zijn natuur en buitenactiviteiten.

Waarom naar Frankrijk?

  • Une multitude de paysages

    Een veelheid aan landschappen

    Er zijn veel verschillende soorten landschappen in Frankrijk. U kunt uw camping kiezen aan de hand van de landschappen die u wilt ontdekken: zee, bergtoppen, wilde bossen en uitgestrekte vlaktes. Dus, bent u op zoek naar de Vendée of de zonnige Provence?

  • Des activités variées

    Verschillende activiteiten

    Naast watersporten bieden onze topcampings in Frankrijk een breed scala aan activiteiten om aan uw wensen te voldoen. Culturele bezoeken om de Franse cultuur te ontdekken, sport- en buitenactiviteiten zoals wandelen, kanoën en golfen, maar ook surfen, kitesurfen en zeilen.

  • Vos papilles en éveil

    Uw smaakpapillen op scherp

    Vakantiegangers in Frankrijk kunnen genieten van de beste streekproducten, maar ook de verscheidenheid aan regionale culinaire specialiteiten ontdekken. Van voorgerechten tot desserts en kazen, de restaurants op onze campings leggen de lat hoog om een grote verscheidenheid aan gerechten aan te bieden om met familie en vrienden van te genieten. De garantie voor gezellige momenten.

Cultuur en activiteiten in de regio

Déguster une pâtisserie locale

Eten en Cultuur

Elke regio staat bekend om zijn culinaire specialiteiten... In Frankrijk genieten we, we proeven en als we aan tafel zitten, praten we over eten! U kunt moeilijk om de gerechten van elke streek heen, of u nu in de Vendée bent, in Bretagne of op onze camping in Lyon.

De must-see bezoeken

De stranden van de Vendée, Lyon, Tours, Orléans, de kastelen van Chenonceaux, Chambord of Cheverny, het eiland Oléron in het westen, Biarritz, Les Landes (Capbreton, Hossegor...), Bordeaux, de Dune du Pilat. Denk in het zuiden aan de roze flamingo's in Villeneuve-lès-Maguelone, de Grande-Motte en zijn architectuur of Montpellier.

Surf picto

Sport

Watersporten, zwembad, waterspelen, petanque, wandelen, fietsen, tennis, minigolf, boogschieten zijn slechts enkele van de aangeboden activiteiten om u te vermaken tijdens uw verblijf op onze campings in Frankrijk.

Buitenactiviteiten

Dans nos campings en France

Op onze campings in Frankrijk

Op onze campings vindt u vele activiteiten om van de buitenlucht te genieten. Bovendien liggen de meeste van onze vakantiewoningen in de buurt van natuurparken of historische plaatsen. Onze Franse regio's zijn even talrijk als hun activiteiten: klimmen, historische plaatsen bezoeken, boswandelingen, stadswandelingen, frisse lucht op het strand...

La dune du Pilat

La dune du Pilat

Ontdek de hoogste duin van Europa. Een wilde en behouden vegetatie over de Atlantische Oceaan biedt indrukwekkende panorama's. Vind onze campings in de Gironde om ervan te genieten!

Les plages de la Côte Atlantique

De stranden van de Atlantische kust

De lange stukken fijn zand en de late zonsondergangen maken het een favoriet bij vakantiegangers. In het westen van Frankrijk bieden het milde klimaat en de uitgestrekte stranden een groot aantal activiteiten voor alle leeftijden. U zult van de Atlantische Oceaan houden vanwege de getijden en de golven. Langs de kustlijn richting Hossegor vindt u ook enkele prachtige zeemeren. De kustlijn van de Vendée is een van de mooiste van Frankrijk: La Tranche-sur-Mer, St Jean de Monts, Les Sables d'Olonne.

De must-haves

  • Les châteaux de la Loire

    De kastelen van de Loire-vallei

    Een bezoek aan de kastelen van de Loire-vallei is een van de mooiste ervaringen in Frankrijk. Deze historische locaties zijn een bron van inspiratie en een prachtig architecturaal erfgoed. Duik in de nationale geschiedenis en haar grote koningen. Noteer Chambord, Chenonceaux, Azay-le-Rideau, Cheverny en nog veel meer op uw lijstje.

  • Les routes des vins

    De wijnroutes

    In Languedoc-Roussillon, Landes, Loir-et-Cher of de Loire-Atlantique is Frankrijk beroemd om zijn gastronomische verblijven. Uw vakantie op onze campings zal synoniem zijn met het proeven van wijn en spijzen.

  • Le midi et ses plages dorées

    Het zuiden en haar gouden stranden

    Van golf tot zeilen, canyoning en wateractiviteiten, de zuidelijke regio's bieden tal van mogelijkheden voor uw vakantie. Geniet van het zachte leven en proef de lokale producten op de Provençaalse markten. Het zachte accent van zijn bewoners zal je in slaap wiegen.

Fromage picto

Regionale gerechten

een must-try

Le pastis Landais et Gascon

Pastis uit de Landes en de Gasconstreek

Les huîtres de Hossegor

Oesters uit Hossegor

La brioche vendéenne et la gâche

De Vendée brioche

Les grisettes de Montpellier

De Grisettes van Montpellier

Le gâteau breton de Lorient

De Bretonse taart uit Lorient

La tarte à la praline de Lyon

De Lyon praline taart

De must-see excursies

Le Parc Naturel Régional du Pilat

Het regionale natuurpark Pilat

Dit natuurpark is een van de grootste van Frankrijk en heeft een gevarieerd landschap. Wanneer u op onze camping Les Rives de Condrieu verblijft, ontdekt u spectaculaire landschappen, oude bossen en kastanjebomen, evenals een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Maak van de gelegenheid gebruik om de prachtige stad Lyon een middag of een dag te bezoeken.

L'île d'Oléron

Het eiland Oleron

Bekend als het eiland van de bloemen, is dit eiland een ongerept en bewaard paradijs. Geniet van de typische kleine vissersdorpjes, en bewonder de witte zandstranden met turquoise water. Het beste deel? 160 km fietspaden wachten op u. Stap dus op de fiets en ontdek de ongerepte natuur van het prachtige eiland Oléron, waar u verblijft op onze camping Mer et Soleil d'Oléron.

Le zoo de la Palmyre

La Palmyre dierentuin

Niet ver van onze camping in Bonne Anse ligt de dierentuin van La Palmyre met bijna 1000 dieren in natuurlijke verblijven. De dierentuin werd meer dan 40 jaar geleden opgericht en biedt zijn bezoekers een prachtige wandeling in de open lucht. Een perfecte manier om uw kinderen kennis te laten maken met de diversiteit van dieren.

Wil je niks missen?

Ontvang onze aanbiedingen

Laat je inspireren

Laat je inspireren! Ontvang nieuwtjes, reistips en aanbiedingen van Siblu en wees als eerste op de hoogte!