Wist u dat u uw vakantiechalet kunt verhuren wanneer u deze zelf niet gebruikt?

Bij Siblu kunt u ervoor kiezen om mee te doen met één van onze verhuurprogramma's. Hierbij kunt u aangeven wanneer u zelf van uw chalet gebruikt wilt maken en in welke periodes deze verhuurt mag worden. Met het meedoen aan een Siblu verhuurprogramma zijn er voordelen zoals grote prijsreducties op de jaarplaatskosten en het genereren van verhuurinkomsten. ​​Uiteraard bent u ook vrij om de accommodatie particulier te verhuren, maar op deze manier profiteert u niet van de diverse voordelen.

Enkele voordelen

Pictogram van kostenbesparing
Grote prijsreducties
Indien u een nieuwe Siblu vakantiechalet aanschaft en gebruik maakt van het Premium verhuurprogramma dan kunt u duizenden euro’s korting krijgen op de jaarplaatshuur.
Euroteken
Verhuurinkomsten
Wanneer u deelneemt aan een van de programma's genereert u ook verhuurinkomsten, waarmee u uw jaarlijkse kosten geheel of gedeeltelijk dekt.
Pictrogram van een procent
Vrienden- en familiekorting
Als eigenaar van een vakantiechalet kunnen u en uw familie en vrienden gebruik maken van de vrienden- en familiekorting op één van onze Siblu vakantieparken. Deze korting kan oplopen tot maar liefst 25%.

Het Siblu Standaard verhuurprogramma

Het Standaard verhuurprogramma is toegankelijk voor iedere eigenaar die een nieuw of gebruikt chalet van Siblu heeft gekocht en een jaarplaatscontract heeft met één van onze Nederlandse vakantieparken. 

Hoe werkt het Standaard verhuurprogramma?

  • Het chalet mag maximaal 7 jaar oud zijn. Indien uw chalet ouder is dan 7 jaar, dan zal op basis van een onderhoudsinspectie, door het management van het betreffende Siblu vakantiepark worden besloten of jouw chalet in het Siblu verhuurprogramma kan worden opgenomen.
  • De verhuurperiode loopt jaarlijks van begin april tot en met eind oktober. De exacte start- en einddatum van het verhuurseizoen hangen af van de vakantiekalender in het betreffende kalenderjaar. Per kalenderjaar kunt u uw chalet minimaal 28 nachten ter beschikking te stellen, waarvan er minimaal 7 in de laatste 3 weken van juli of de eerste 3 weken van augustus dienen te zijn. Bij de Holiday Sales Manager van het betreffende Siblu vakantiepark kunt u een overzicht verkrijgen met de verhuurperiodes. Het betreft vooraf vastgestelde verhuurperiodes.
  • U dient op zijn laatst voor 15 december aan te geven welke aankomsten u wilt verhuren voor het volgende kalenderjaar. Indien u een Siblu chalet koopt, geldt deze regel niet voor het lopende kalenderjaar waarin u koopt en kunt u tussentijds instappen.
  • Siblu vraagt u een vergoeding van 25% over de met jouw chalet gerealiseerde bruto verhuuromzet (incl. BTW). Daarnaast brengt Siblu u 10% over de gerealiseerde bruto verhuuromzet in rekening, om de kosten van boekingen die zijn gemaakt via touroperators te vergoeden. Touroperators vragen tussen de 15 en 25% aan commissie. Siblu verdeelt de kosten van de touroperators over alle gemaakte verhuurboekingen. Dit percentage kan als gevolg van de kostenontwikkeling jaarlijks worden aangepast.

Het Siblu Premium verhuurprogramma

Het Premium verhuurprogramma is toegankelijk voor iedere eigenaar die een nieuw of gebruikt chalet van Siblu heeft gekocht en een jaarplaatscontract heeft met één van onze Nederlandse vakantieparken. Met het Siblu Premium verhuurprogramma kunt u enorme prijsreducties realiseren op de jaarplaatshuur.

Hoe werkt het Premium verhuurprogramma?

  • Indien u bereid bent 4, 6 of 8 weken in juli en augustus voor toeristische verhuur aan Siblu te geven, dan hebt u afhankelijk van het aantal weken, aanspraak op significante huurprijsreducties op de jaarplaats. De gerealiseerde bruto verhuuromzet voor de betreffende weken is volledig voor Siblu. Ook wanneer jouw chalet niet wordt verhuurd in deze periode. 
  • Indien de aan Siblu verstrekte juli/augustus week nog niet is verhuurd, kunt u deze altijd terugkopen tegen de actuele op de Nederlandse Siblu website getoonde bruto verhuurprijs, minus 25% vrienden- en familiekorting korting.
  • Daarnaast kunt u voor aankomsten buiten juli en augustus, aankomsten aanbieden voor de verhuur via Siblu tegen de voorwaarden van het Siblu Standaard verhuurprogramma.
  • U dient na de aankoop van uw Siblu chalet en na het sluiten van een jaarplaatscontract direct te beslissen of u wilt deelnemen in het Siblu Premium verhuurprogramma en voor hoeveel jaren. U kunt maximaal 5 kalenderjaren meedoen in het Siblu Premium verhuurprogramma. Indien jouw chalet is geïnstalleerd en opgeleverd door Siblu in de periode januari tot en met juli dan is het lopende kalenderjaar het eerste jaar van deelname. Tussentijds instappen is niet mogelijk. Wel kunt u achteraf de jaren reduceren, met uitzondering van het eerste jaar.
  • Het chalet mag maximaal 7 jaar oud zijn. Indien uw chalet ouder is dan 7 jaar, dan zal op basis van een onderhoudsinspectie, door het management van het betreffende Siblu vakantiepark, worden besloten of jouw chalet in het Siblu Premium verhuurprogramma kan worden opgenomen.

Ontdek onze vakantieparken

in Zeeland

Met jouw eigen stacaravan of chalet op een van onze vakantieparken in Oostkapelle of Renesse kun je het hele jaar door genieten en tot rust komen. Zo vaak op vakantie als je wilt of spontaan een weekendje weg met de familie!

Camping Lauwersoog is een prachtig park met een unieke ligging tussen de provincies Groningen en Friesland. Het park ligt direct aan het Lauwersmeer en bevindt zich vlakbij de Waddenzee en Schiermonnikoog. Het geeft u de mogelijkheid om heerlijk aan het water te genieten.

Camping in de Bongerd is een prachtige groene camping in Oostkapelle, waar u volledig tot rust kunt komen. Het ligt op slechts 2,5 kilometer van het strand, heeft een binnenbad, restaurant en allerlei spel- en recreatiemogelijkheden. 

Camping de Oase ligt op loopafstand van het strand en aan het bruisende centrum van Renesse, het is de perfecte bestemming voor ontspanning en actie. De camping biedt veel groen, ruimte en privacy. Dit vindt u terug in de ruime opgezette kampeer- en chaletplaatsen.

Contact

Heeft u vragen over onze Siblu Verhuurprogramma's of wilt u meer informatie of kennis maken met onze vakantiechalets en -parken? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Velden met een * zijn verplicht
Aanhef
Siblu France SAS takes responsibility for the collection and processing of your data with your consent. Data will only be used by internal departments within Siblu France SAS in order to answer your questions. Your data will not be kept by Siblu and will be deleted as soon as possible once you have received a response.