Veilig en voorbereid op vakantie

We houden de ontwikkelingen van het Coronavirus nauwlettend in de gaten. We volgen op dit moment het landelijk beleid, het RIVM en de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op. Meer informatie over de maatregelen in Frankrijk kun je hier lezen en meer informatie over de maatregelen in Nederland kun je hier lezen.

In de onderstaande categorieën vind je de meest gestelde vragen over jouw bestemming en het Coronavirus. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@siblu.nl of 010 - 3031820.

30 maart 2021

Veelgestelde vragen over het Coronavirus en jouw reis

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies wordt afgegeven voor mijn vakantiebestemming?

Siblu Vakantieparken volgt de ontwikkelingen van het Coronavirus nauwlettend. We volgen op dit moment het landelijk beleid, het RIVM en de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op. Heb je een bestaande reservering op één van onze vakantieparken en is het niet mogelijk om op onze camping te verblijven, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden met je te bespreken. 

Houd er rekening mee dat een reisadvies altijd geldt voor een bepaalde periode. Een negatief reisadvies heeft dus betrekking op reizen binnen die periode. 

Wat kan ik doen als ik niet meer naar mijn vakantiebestemming wil reizen?

Heb je een vakantie gepland staan naar onze Franse of Nederlandse vakantieparken? Dan zal jouw vakantie doorgaan tot nader bericht. Dit betekent dat als je besluit je vakantie te wijzigen of te annuleren dit conform onze algemene voorwaarden gaat.

Heb je geboekt met onze flexibele boekingsvoorwaarden? Dan betekent dit het volgende:

 • Het is mogelijk om een boeking éénmalig kosteloos te wijzigen binnen 2 weken voor aankomst, wanneer het niet mogelijk is om af te reizen naar de bestemming.
 • Een boeking kan gratis geannuleerd worden binnen 2 weken voor aankomst wanneer het niet mogelijk is om af te reizen naar de bestemming.
 • De boeking kan gratis geannuleerd worden binnen 5 dagen voor aankomst wanneer Siblu genoodzaakt is om het geboekte vakantiepark te sluiten.
 • Geld-terug-garantie: Indien de boeking geannuleerd wordt, conform bovengenoemde voorwaarden, wordt het volledige betaalde bedrag gerestitueerd.

Wanneer de boeking geannuleerd wordt, buiten bovengenoemde redenen, dan gelden de reguliere algemene voorwaarden.

Kan ik mijn reis wijzigen?

Dit is mogelijk. Met onze huidige flexibele boekingsvoorwaarden is het mogelijk om jouw boeking éénmalig kosteloos te wijzigen binnen 2 weken voor aankomst, wanneer het niet mogelijk is om af te reizen naar de bestemming.

Buiten deze periode kun je tot 28 dagen voor het begin van je vakantie een schriftelijke aanvraag indienen voor één wijziging op jouw boeking. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om van datum of camping te veranderen. De kosten voor deze wijziging bedragen € 35. Wel dien je het verschil te betalen als de kosten voor de nieuwe reis hoger zijn dan jouw oorspronkelijke boeking. Indien de kosten voor de nieuwe reis lager zijn dan de oorspronkelijke boeking dan wordt dit verschil gerestitueerd.

Wat gebeurt er als blijkt dat ik het Coronavirus heb en hierdoor niet op vakantie kan?

Als je vanwege ziekte niet kunt reizen, gelden in principe onze annuleringsvoorwaarden. Of wijzigings- en/of annuleringskosten gedekt zijn, hangt af van het type verzekering en verzekeraar waar je bent aangesloten. Raadpleeg de algemene voorwaarden van jouw verzekering.

Wat gebeurt er als ik tijdens mijn verblijf op een Siblu camping symptomen van het Coronavirus krijg?

Als je tijdens je verblijf op een Siblu camping symptomen zoals koorts of luchtwegklachten (denk aan hoesten of kortademigheid) begint te vertonen, ga dan niet direct naar de receptie van de camping  Blijf in je accommodatie en vermijd contact met mensen om je heen.

Ben je in Frankrijk?
Neem contact op met de receptie of bel nummer: 15 (ambulance) 

Ben je in Nederland?
Maak direct een afspraak voor een Coronatest of bel jouw huisarts.

Blijf in je accommodatie tot de uitslag van de test bekend is en ontvang geen bezoek. Hebben jouw medereizigers ook klachten? Dan dienen zij zich ook te laten testen. Ben je negatief getest dan mag je weer naar buiten. Indien je positief getest wordt op COVID-19 ga dan in quarantaine. We willen je vragen om op dat moment telefonisch contact op te nemen met de receptie van de camping. 

Wat gebeurt er als er iemand anders op de camping positief getest is op het virus?

We doen er alles aan om maatregelen te nemen en op dit moment iedereen op onze campings maximale hygiëne en veiligheid te bieden, inclusief grondige schoonmaak van alle faciliteiten en accommodaties en het aanmoedigen van naleving van de hygiëne aanbevelingen van de overheid. 

Indien er iemand anders op de camping tijdens jouw verblijf positief getest wordt op het COVID-19, worden de relevante autoriteiten op de hoogte gebracht en worden alle nodige stappen ondernemen om de veiligheid van onze gasten en personeel te garanderen. Je wordt uiteraard op de hoogte gebracht en gehouden wanneer er zich een dergelijke situatie voordoet.

Zijn er nog andere maatregelen die ik kan nemen?

We raden je aan om de ontwikkelingen van het Coronavirus en de adviezen van o.a. het RIVM en het Ministerie van Buitenlandse Zaken nauwlettend te volgen. We raden je ook aan om verzekerd op reis te gaan, door middel van het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering.

Algemene informatie over de Coronamaatregelen in Frankrijk

Is het mogelijk om naar Frankrijk te reizen?

Nee, het Coronavirus is in Nederland en in veel andere landen nog niet onder controle. Momenteel is de kleurcode van Frankrijk 'oranje'. Dit betekent dat er wordt afgeraden om naar Frankrijk te reizen (m.u.v. noodzakelijke reizen). 

Momenteel zijn al onze vakantieparken in Frankrijk gesloten tot en met zeker 2 mei. We verwachten vanaf 3 mei onze vakantieparken weer te kunnen openen. De buitenbaden zullen dan geopend zijn, de binnenzwembaden zijn door het Coronavirus helaas gesloten.

Is het dragen van een mondkapje verplicht?

Ja, het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen van 11 jaar en ouder in het vliegtuig en openbaar vervoer in Frankrijk. Dit geldt ook voor alle openbare gebouwen en ruimtes, zoals winkels, musea, restaurants, hotels e.d.

Let op: De mondkapjesplicht wordt vaak regionaal aangescherpt. Over het algemeen wordt aangeraden om mondkapjes te dragen op alle plekken waar de 1 meter afstand niet goed kan worden gehandhaafd en waar het verplicht is.

Is het toegestaan om met meerdere huishoudens in een accommodatie te verblijven?

Ja, maar aangeraden wordt om dit tot een maximum van 6 personen te beperken.

Welke maatregelen neemt Frankrijk nog meer tegen het Coronavirus?

Enkele andere maatregelen die genomen zijn door Frankrijk om het Coronavirus in te dammen, zijn als volgt:

 • Men dient 1 meter afstand van elkaar te houden. 
 • Momenteel geldt er een avondklok tussen 20:00 en 06:00 uur. Je mag alleen naar buiten met een goede reden en een ingevuld formulier (attestations de déplacement). 
 • Winkels zijn sinds 28 november weer geopend. Momenteel is alle horeca nog gesloten.
 • Bezienswaardigheden, attracties en culturele instellingen zoals bioscopen, theaters en musea zullen tot ten minste 7 januari gesloten blijven.
 • Beperk sociale contacten zoveel mogelijk (maximaal 6 personen).
 • Parken, bossen en stranden zijn toegankelijk mits deze zich binnen een straal van 20 kilometer rond de woon- of verblijfsplaats bevinden. Het is daarbij niet toegestaan om met meer dan 6 personen bij elkaar te komen.
 • Voor het niet naleven van de richtlijnen kunnen er boetes uitgedeeld worden variërend van € 135 tot € 3750.

 

Algemene informatie over de Coronamaatregelen in Nederland

Is het mogelijk om binnen Nederland te reizen?

Ja, het is toegestaan om in Nederland te reizen/op vakantie gaan. Maar er wordt aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven. Heb je al een vakantie geboekt? Blijf dan zoveel mogelijk op jouw vakantieadres. Vermijd drukke plekken, reis ter plekke zo min mogelijk en houd je aan de basisregels.

Is het dragen van een mondkapje verplicht?

Ja, het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het vliegtuig en openbaar vervoer in Nederland. Dit geldt ook voor alle openbare gebouwen en ruimtes, zoals winkels, musea, restaurants, hotels e.d.

Is het toegestaan om met meerdere huishoudens in een accommodatie te verblijven?

Het is niet mogelijk om met meer dan 2 personen (m.u.v. een huishouden) bij elkaar te komen. Een accommodatie of kampeerplaats boeken met meer dan 2 personen die niet uit een huishouden komen, is dan ook niet toegestaan.

 

Welke maatregelen neemt Nederland nog meer tegen het Coronavirus?

Enkele andere maatregelen die genomen zijn door Nederland om het Coronavirus in te dammen, zijn als volgt:

 • Men dient 1,5 meter afstand van elkaar te houden. 
 • Sinds 14 december zijn alle winkels (m.u.v. essentiële winkels) gesloten. 
 • Ook de horeca is nog gesloten.
 • Bezienswaardigheden, attracties en culturele instellingen zoals bioscopen, theaters en musea zullen ook gesloten blijven.
 • Beperk sociale contacten zoveel mogelijk (maximaal 2 bezoekers per huishouden per dag).
 • Parken, bossen en stranden zijn toegankelijk, maar het is daarbij niet toegestaan om met meer dan 2 personen (m.u.v. een huishouden) bij elkaar te komen.
 • Voor het niet dragen van een mondkapje riskeer je een boete van € 95.
Hygiëne

Welke hygiënemaatregelen hanteren de Siblu campings?

Siblu zorgt ervoor dat je veilig op vakantie kunt gaan door de volgende maatregelen te nemen:

 • De accommodatie blijft zo lang mogelijk vrij voor jouw aankomst zodat deze optimaal schoongemaakt en geventileerd kan worden.
 • De accommodaties worden volledig gedesinfecteerd. Veel gebruikte plekken in de accommodaties worden gronding schoongemaakt (deurklinken, harde oppervlakken, badkamer, keuken, apparaten, etc.).
 • Gehuurd bedlinnen en handdoeken worden in een beschermend folie afgeleverd.
 • Publieke ruimtes worden ook regelmatig schoongemaakt. Veel gebruikte plekken (deurklinken, toiletten, harde oppervlakken) zullen vaker en grondiger worden schoongemaakt.