Provence - Côte d'Azur

Bruisende stranden & prachtige natuur

Boeken? Bel ons op 020-7941260: ma - vr 08.30 - 20.00 & za 9.00 - 16.30 

Vakantie aan de Provence - Côte d’Azur

Gelegen in de regio van de lavendel bevindt zich de Côte d'Azur. De Côte d'Azur bevindt zich in het zuiden van Frankrijk aan de middellandse zee. Deze groene regio kenmerkt zich door de rotsachtige kust en het heuvelachtige landschap. In het noordelijke gedeelte vindt u zelfs bergtoppen tot wel 3000 meter hoog. U kunt heerlijk wandelen door de sfeervolle dorpjes met gezellige restaurants en prachtige galeries. 
 
Langs de kust bevinden zich een aantal bekende badplaatsen, zoals Nice, Cannes, St. Tropez en Avignon. U kunt deze regio bereiken met de auto of vliegtuig via de vliegvelden in de omliggende grote steden.

aanbieding Siblu  Spotgoedkoop op vakantie naar Siblu  aanbieding Siblu

Boek uw vakantie hier > > >

Bijzondere steden Côte d’Azur

Als marktleider van de Franse Rivièra trekt Nice jaarlijks veel toeristen die genieten van een vakantie aan de Middellandse Zee. In deze stad kunt u genieten van het warme klimaat, de populaire boulevard en de vele Griekse en Romaanse monumenten die deze grote stad bezit.
 
In de 14e eeuw was Avignon de zetel van de pontificale heersers. In deze sfeervolle stad vindt u nog het door UNESCO beschermde Pauselijke Paleis. Via een interactieve audiotour kunt u alles over dit gebouw ontdekken. Beleef deze stad vol monumenten door te wandelen via de kleine straatjes, u waant zich in een openlucht museum. Een wandeling over de Pont d’Avignon (bekend van het lied “Sur le Pont D’avignon, On y danse, on y danse”) is ook zeker de moeite waard.
 
De historische stad Marseille is reeds 26 eeuwenlang de belangrijkste stad van de Côte d’Azur met name vanwege de vissershaven. U kunt hier talrijke musea bezoeken, zoals Vieille-Charité. Ook culinaire genieters kunnen hier hun hart ophalen. Geniet van de specialiteiten als pieds et paquets (vlees) en navettes (broodjes). In het dichtstbijzijnde natuurgebied van Calanques heeft u uitzicht op witte kliffen en een helderblauw water.

Onze camping aan de Provence - Côte d’Azur

Op het park is genoeg vertier en plezier voor het hele gezin. De luxe camping straalt glamour uit, compleet met zwembaden, peuterbad, bubbelbad, allerlei waterstralen en -jets, heerlijke ligbedden, vele sportmogelijkheden en entertainment voor het hele gezin.
 
 

Cultuur opsnuiven in de Côte d’Azur

Deze regio bevat twee schitterende Franse kastelen uit de 18e eeuw:
  • Breng een bezoek aan het 18e eeuwse kasteel Château de Sauvan gelegen in de gemeente Mane. De tuinen van dit kasteel zijn door het Franse Ministerie van Cultuur benoemt tot de opmerkelijkste tuinen van Frankrijk. U kunt hier een fantastische wandeling maken in het zonnetje en genieten van een drankje. 
  • In het kasteel le Château de la Napoule - Mandelieu-La Napoule bevindt zich een museum waar u schitterende hedendaagse kunst kunt bekijken. Dit museum is opgericht door de Amerikaanse expat-vrouw Marie Clews ter nagedachte aan haar overleden echtgenoot.
Daarnaast ligt er ook een avonturenpark en natuurreservaat in deze regio:
  • In attractiepark Parc Ok Corral - Cuges-les-Pin waant u zich helemaal in het de westernstijl. Dit park voor jong en oud is een ontzettend leuk uitje met uw gezin. Maak een ritje in een van de spannende achtbanen, water-splash en zweefmolens. Ook kunt u naar verschillende shows kijken.
  • Wilt u vogels spotten? Voor vogelliefhebbers is Parc ornithologique van Pont-de-Gau een waar paradijs. Dit natuurreservaat is zodanig opgezet dat het wilde volgens aantrekt. Het reservaat heeft een oppervlakte van maar liefst 110 hectare groot met bossen, rietvelden en uitgestrekte wateren.

Wandelen, fietsen, varen door de Côte d’Azur

Deze regio in Frankrijk is niet alleen bekend vanwege het zonnige klimaat, maar ook van de veelzijdigheid van de natuur. Woeste bergen, de rotsachtige kust en de meren maken deze omgeving ideaal voor buitenlucht activiteiten. U kunt de ene dag wandelen door de bergen en op een ander dag een autorit maken langs allerlei dorpjes langs de kust. Als sportliefhebber kunt u zich hier uitleven door een watertocht met een kano of kajak tussen de Grand Canyon du Verdon.

In Mont Ventoux vindt u de zeer bekende berg Ventoux. Deze heeft een hoogte van 1912 meter en wordt vaak gebruikt voor de wielerkoers. Een tocht naar boven met de auto levert u een prachtig uitzicht op over de hele regio.

De keuken van de Côte d’Azur

Heerlijk, bekend en afkomstig uit de Côte d’Azur is de geitenkaas Banon. Deze voortreffelijke kaas wordt gemaakt van geiten, schapen of koeienmelk en daarna in kastanje bladeren gewikkeld. Er is een tweestrijd in deze regio wat betreft de keuken. In de bergen vind je vooral voedzame gerechten die je een goede wandeltocht doorbrengen. In het zuiden vind je vooral de mediterrane keuken.

De Côte d’Azur is ook bekend vanwege de geitenkaas Banon. Deze heerlijk kaas wordt gemaakt van geiten, schapen of koeienmelk en gewikkeld in kastanje bladeren. Maakt u een wandeling of fietstocht door de bergen, dan kunt u genieten van voedzame gerechten dit veel energie geven.

In het zuiden komt u echter terecht in de mediterraanse keuken. Vaak geserveerd met frisse salades en zalige visgerechten. Ansjovis behoort tot één van de culinaire specialiteiten van de regio Côte d’Azur. Deze gerechten kunt u goed combineren met een pastis of wijn uit de streken Châteauneuf-du-Pape, Côtes-de-provence, Rasteau of Bandol.

Boek uw vakantie hier > > >

 

Onze campings in de Provence - Côte d'Azur

Andere regio's in Frankrijk

Scroll naar boven