Paardrijden

Ontdek de prachtige, ongerepte Franse natuur te paard

Boeken? Bel ons op 0488-792131: ma - vr 08.30 - 20.00 & za 9.00 - 16.30.

Paardrijvakantie in Frankrijk

Velen zien paardrijden als een ouderwets vervoermiddel. Ingewijden weten wel beter, het is namelijk veel meer dan dat! Paardrijden betreft een uniek samenwerkingsverband tussen ruiter en paard dat maar moeilijk in woorden is uit te drukken. Er zijn weinig andere manieren van reizen die je op zo’n bijzondere manier in contact brengen met zowel natuur als honderden jaren van cultuur en traditie. 
 
Paardrijden is een uitstekende vorm van training voor lichaam en geest, daarnaast is het ook een krachtige manier om stress te verlichten. U heeft zowel uw evenwicht als coördinatie nodig om in het zadel te blijven zitten, om nog maar niet te spreken over de buikspieren die u ongemerkt traint.

Waarom boeken bij Siblu.nl?

✔ 17 bekroonde campings in Frankrijk
✔ Geschikt voor gezinnen met kinderen en tieners
✔ Engels sprekend animatieteam
✔ Gratis Fun Pass wanneer u op siblu.nl boekt!
✔ Veilig betalen met creditcard, Paypal of iDEAL

Boek uw vakantie hier > > >

Ruiter cultuur in Frankrijk

Frankrijk kent een lange en trotse paardrij traditie. De 17e en 18e eeuw staan bekend als de Gouden Eeuw van de Rijkunst. Paardrijden werd toen al onderdeel van de aristocratische cultuur.
 
Frankrijk draagt deze erfenis nog steeds met trots, dat blijkt ook aan de grote hoeveelheid ruiterpaden (in Frankrijk bekend als Randonnées) die kriskras door het land lopen. De routes liggen ver van de moderne wegen af en brengen u van geplaveide dorpen naar machtige kastelen. U rijdt dwars door de prachtige, ongerepte natuur.
 
Er zijn drie vakantieparken van Siblu waar u volop ruimte kunt vinden om te paardrijden. Dit zijn La Pignade, Les Charmettes en Domaine de Dugny

Paardrijden in de Marennes-estuarium

Vakantiepark La Pignade (Charente-Maritime) is gelegen in een dennenbos aan het mooie Marennes-Estuarium en heeft een eigen paardrijcentrum: l'Étrier Ronçois. Hier kunt u zowel paarden en pony’s rijden. De bossen bieden u niet alleen prachtige paardrijroutes, er is ook een gedeelte gereserveerd voor de pony’s van La Pignade. Wandelaars kunnen het bos te voet verkennen en de dieren begroeten.
 
Het paardrijcentrum verzorgt ook paardrijlessen voor beginners en gevorderden. Voor de allerkleinsten worden er pony-wandelingen georganiseerd. Tijdens de lessen wordt ook aandacht besteed aan de verzorging van paarden. Het biedt een geweldige ervaring van een familievakantie in Frankrijk.

Paardrijden in Charente Maritime

Vakantiepark Les Charmettes is te vinden in de regio Charente-Maritime. Het is één van Siblu’s grootste vakantieparken. In tegenstelling tot La Pignade beschikt dit park niet over een eigen paardrijcentrum. Maar, Les Charmettes heeft wel een partnerschap met lokale paardrijscholen gesloten. Op wandelafstand van het park is er een al een rijschool te vinden.
 
Ook Les Ecuries Florent Viet is één van de paardrijd-partners van Siblu. Het betreft een gerenommeerde lokale manege. Het paardrijcentrum ligt naast de oude stad van Blois en biedt paardrijlessen aan ruiters van alle niveaus. 
 
Tot slot er is nog Domaine de Dugny, het vakantiepark dat zich bevindt in het hart van de Loire-Vallei. Rivier de Loire vindt haar weg door het dal, de oevers zijn bezaaid met prachtige kastelen zoals Chambord, Chaumont-sur-Loire en Chenonceau. Wat is er nu mooier dan daar langzaam te paard doorheen te rijden?

 

Scroll naar boven