Normandië

Overweldigende geschiedenis & rustige landschappen

Boeken? Bel ons op 020-7941260: ma - vr 08.30 - 20.00 & za 9.00 - 16.30 

Vakantie in Normandië

Wanneer u op vakantie bent in Normandië, komt u er snel achter dat het landschap hier in het noordwesten van Frankrijk zeer gevarieerd is.              
Van spectaculaire kliffen en uitgestrekte stranden tot het glooiende achterland. De regio is bekend om haar geschiedenis.
Normandië was de plek waar de geallieerde troepen hun landing maakte op het bekende D-day, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.
Daarom is er in deze regio veel te herleiden aan deze oorlog, zoals de vele oorlogsmusea. 

Normandië is een prachtig vakantiegebied, wat een verblijf op vakantiepark Domaine de Litteau een uitstekende uitvalsbasis maakt.


    

Boek uw vakantie hier > > >

De weidse natuur van Normandië

Normandië bestaat aan de ene kant uit kusten met hoge krijtrotsen en keienstranden, maar kent ook zandstranden die in de zomermaanden druk worden bezocht. Aan de andere kant is het binnenland heuvelachtig, met prachtige valleien en eik- en beukenbossen. Een oase van rust en ruimte om u heen.
 
Ook vindt u in deze regio meerdere natuurparken. Zo strekt Normandie-Maine Regional Natural Park zich uit over twee regio’s, namelijk Normandië en de Loirestreek. U kunt hier fantastische wandel- en fietstochten maken, met de indrukwekkende omgeving van heuvels, open velden en bossen. Marais du Cotentin et du Bessin Natural Regional Park wordt gekenmerkt door veenlandschap met vele moerassen en kanalen waar veel waterplanten en vogels terug te vinden zijn. De relatief hoge begroeiing maakt van deze boomloze, drassige vlakten een perfecte broedplaats en overwinteringsgebied voor trekvogels. 

Onze camping in Normandië

Domaine de Litteau is een zeer geliefde, kindvriendelijke camping en gelegen op een A-locatie. Het 4-sterren park biedt ruim opgezette stacaravans, twee vismeren, verwarmde overdekte zwembad met peuterbad, bubbelbad en waterglijbaan.
 
 

Verborgen parels in Normandië

Een van de verborgen parels van Normandië is Mont Saint Michel, een rotsachtig schiereiland oprijzend uit de woeste zee. In het midden van dit mooie schiereiland staat de bijzondere abdij in gotische stijl, met daaromheen middeleeuwse huizen. U kunt het eiland bezoeken door een bijna 2 kilometer lange dijk. U kunt de verschillende trappen bewandelen die rond het eiland naar boven lopen. Bewonder ook de prachtige baai via de weg langs de vestingmuur. Ook is dit één van de beste plaatsen in Europa om springvloed te bekijken. In de avond is de abdij verlicht, wat een bijzonder mooi gezicht is, maar vergeet ook niet naar het indrukwekkende uitzicht vanaf het schiereiland en zijn abdij te kijken.
 
In Dieppe staat het Kasteel van Arques-la-Bataille. In dit kasteel heeft Hendrik IV, de vroegere koning van Frankrijk, vele veldslagen gewonnen vanuit dit grote kasteel. Het kasteel torent hoog boven de plaats Arques-la-Bataille uit op een rotsachtige heuvel. Ook Willem de Veroveraar heeft dit kasteel onder zijn hoede gehad na de verovering. Vanaf 1875 is het kasteel een historische monument en kunt u terug in de tijd kijken door middel van een rondleiding.
 
Daarnaast zijn er verschillende musea die u in de regio kunt bezoeken. Denk aan bijvoorbeeld Musée Amis du Suffolk in Colleville-Montgomery, gelegen op 10 kilometer afstand van Caen. In dit oorlogsmuseum kunt u heel gedetailleerd zien hoe de geallieerden door middel van een ondergrondse weg achttien bunkers, een mijnenveld en een Duitse commandopost te slim af wisten te zijn. In het museum van impressionisme, Musée des impressionnismes, in het Normandische dorp Giverny kunt u de schilder Claude Monet herontdekken en meer te weten komen over het impressionisme. Geniet in dit museum van de prachtige schilderijen van meerdere kunstenaars, geïnspireerd door Monet.

De bijzondere steden van Normandië

Langs de kust kunt u zich uitleven aan het water met verschillende watersporten, van heerlijk zeilen tot kitesurfen. 

Verder landinwaarts ligt Caen, de hoofdstad van Basse-Normandië. Caen was de favoriete stad van Willem de Veroveraar. Hij liet hier een kasteel een twee abdijen bouwen. Kijkend naar een meer recente geschiedenis, kreeg de stad van Willem de Veroveraar het flink te verduren gedurende de Tweede Wereldoorlog. Na de bevrijding in 1944 is Caen herbouwd en zijn de prachtige monumenten gerestaureerd. Daarnaast heeft de stad een bruisend havengebied, met gezellige winkels en restaurants.

Naast Cean zijn de steden Le Havre, Cherbourg en Rouen een aanrader. Le Havre beschikt over verschillende bouwstijlen: historische gebouwen, maar ook nieuwe bouwtechnieken in de stad. Daarom ook toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. De vissersstad Cherbourg was de laatste aanlegplaats in 1912 voor de beroemde Titanic. In het museum La Cité de la Mer vindt u verschillende exposities, waaronder over de Titanic, maar ook over Le Redoutable, de grootste duikboot open voor publiek. Leuk weetje: hier kunt u ook het diepste aquarium van Europa bezoeken, met maar liefst 4.000 vissen. Rouen, gelegen aan de Seine, is een havenplaats. Je kunt hier gemakkelijk te voet de middeleeuwse stad verkennen tijdens uw vakantie in Normandië. Kathedraal Notre-Dame is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rouen, maar er is meer te zien! Ook kunt u hier leren over het leven van Jeanne d’Arc.

Wanneer u wilt genieten in een van de restaurantjes van de culinaire hoogstandjes en specialiteiten, denk dan aan het volgende:

  • De keuken van Normandië is vooral bekend vanwege de kazen die in deze regio geproduceerd worden, zoals de Camembert, Pont-l’Evêque en Livarot. 

  • Daarnaast zijn er ook vele visspecialiteiten vanwege de ligging aan het water. Denk hierbij aan de Sint-Jacobsschelp, de oesters van Cotentin of bezoek het jaarlijkse Haringfeest van Normandië, de La Fête du Hareng.


Kiest u bij Siblu Normandië als vakantiebestemming, dan kunt u rekenen op een bijzondere en mooie omgeving met een rijke historie. Dit zie je direct terug in de steden en musea.

Boek uw vakantie hier > > >

 

Scroll naar boven