Loire-Vallei

Een adembenemend landschap op een koninklijke locatie

Boeken? Bel ons op 020-7941260: ma - vr 08.30 - 20.00 & za 9.00 - 16.30 

Vakantie in de Loire-Vallei

Deze prachtige groene regio ligt in het hart van Frankrijk. De Loire is een regio die is opgedeeld in twee stukken. Je hebt de Loire-Atlantique dat de rivier de Loire volgt vanaf de Atlantische oceaan. Daarnaast is er de regio Loire-Binnenland, met de uitlopers van de rivier richting het centrum van Frankrijk. De regio Loire (Binnenland) is een prachtige regio en zeer geliefd door de Franse koningen vanwege de historische architectuur, het artistieke erfgoed en de prachtige kastelen aan de bekende Loire rivier. Deze fraaie regio is gevuld met bloemrijke gebieden, glooiende landschappen, mooie heuvels en valleien. Ook bezit deze regio diverse prachtige kastelen en Romaanse architectuur. Ons Siblu vakantiepark Domaine de Dugny is gelegen in deze prachtige regio.

aanbieding Siblu  Spotgoedkoop op vakantie naar Siblu  aanbieding Siblu

Boek uw vakantie hier > > >

Bijzondere steden Loire-Vallei

Blois – Dit is een fraaie stad met een geweldig groot kasteel dat in fases is gebouwd. De bouw van dit indrukwekkende kasteel duurde vier eeuwen en geeft hierdoor inzicht in de verschillende bouwstijlen van deze tijden. Deze bekende stad is tevens het handelscentrum van een belangrijk landbouwgebied. De prachtige stad Blois heeft ook de stempel bloemrijke stad ontvangen. 
 
Vendome – Deze mooie stad ligt aan de bekende rivier de Loire. Vendome ligt op drie kwartier van Parijs en is zeer populair onder de Fransen, vooral vanwege de bezienswaardige abdijkerk La Trinite. Deze in de tiende eeuw ontwikkelde kerk heeft een rijk versierde voorkant in gotische stijl. Naast de beroemde kerk staat een indrukwekkende Romaanse klokkentoren uit de twaalfde eeuw met een meer dan tachtig meter hoge spits.

Camping in de Loire-Vallei

Domaine de Dugny zal uw hart in een mum van tijd veroveren. De kinderen zullen zich uitstekend vermaken in het zwembad met haar vele glijbanen. Domaine de Dugny ligt op een schitterende A-locatie. Het park bevindt zich midden tussen de sprookjes kastelen van de Loire. Een dagje naar Disneyland Parijs? Geen enkel probleem! U bent hier binnen 2,5 uur! Wanneer u houdt van cultuur, natuur en plezier, bent u hier helemaal aan het juiste adres!

Bekijk de camping > > >

Bezienswaardigheden van Loire-Vallei

De kastelen in de omgeving:

 • Het kasteel van Chambord – Het kasteel van Chambord is het grootste kasteel van alle Loire kastelen. De Loire staat bekend om haar fraaie en impressieve kastelen. Het Chambord kasteel heeft maar liefst vierhonderdveertig kamers. Koning Frans I heeft het laten bouwen, waardoor geld geen issue was. Om het mooie kasteel staat een groot bos met daaromheen de grootste muur van Frankrijk.

 • Het kasteel van Talcy – Dit bijzondere kasteel is anders dan de meeste Loire kastelen, omdat het minder groot en statisch is. Er staat nog steeds een drie-eeuwen oude wijnpers in het kasteel. Ook is het zeventiende en achttiende eeuwen interieur nog bewaard gebleven. Dit zorgt voor een fraai gezicht.

 • Het kasteel van Cheverny – Dit is één van de prachtige Loire kastelen. Het is een zeer indrukwekkend, strak en mooi kasteel. Het is altijd in bezit gebleven van de familie Hurault. In 1976 is dit prachtige kasteel opengesteld voor het publiek. U kunt een rondleiding krijgen, of zelf door het kasteel en de tuinen dwalen.

Activiteiten in de omgeving:

 • Dierentuin van het Zooparc – Beauval – Dit grote dierenpark word wel gezien als het mooiste dierenpark van Frankrijk. Het heeft een grote collectie, waaronder reuzen panda’s, witte tijgers en kangoeroes. Het park is opgedeeld in verschillende thema’s, zoals een Afrikaanse savane, Australisch huis en een gorilla complex.

 • Aquarium du Val de Loire – Lussault-sur-Loire  - Met zijn 5000 m2 is dit het grootste zoet water aquarium in Europa. Het bevat in totaal 12000 vissen. Meest indrukwekkend is de 30 meter lange glazen tunnel waarmee u onder het basin van de vissen kunt lopen. Er is ook een bad waar u vissen kunt ‘aaien’. 

 • Fietstochten – La Loire a Velo – Dit parcours brengt u langs vele hoogtepunten van deze mooie regio. In totaal is het 800 km aangelegde route dat u langs karakteristieke dorpjes voert als Cuffy, Brevin les Pins en Nevers. Onderweg vind u voldoende restaurants om even bij te tanken. 

De prachtige natuur van Loire-Vallei

De rivier die deze regio haar naam geeft is de grootste natuurlijke trekpleister van deze regio. Verder heeft de Loire een rustig binnenland, vol bossen, heidevelden en moerassen. Vooral dit laatste trekt een breed scala aan flora en fauna. Bezoek ook een van de volgende natuurparken:

 • Parc Naturel de la Brenne -  Dit natuurpark heeft verschillende landschapsvormen. Het noordelijk deel is vlak en heeft weiden, bossen en vele meren. Het midden is meer bebost en heeft hellingen met daarop kastelen, abdijen en watermolens. Het zuiden is veel heuvelachtiger, vol bossen en minder rivieren.

 • Loire-Anjou-Touraine – Alles in dit park draait om de rivier de Loire. In dit gebied vind u vele kastelen die naast deze rivier zijn gebouwd. Er is ook een permanente tentoonstelling “Gens de peu, gens de biens qui font du beau” Over hoe de mens in deze regio de natuur heeft gevormd en andersom. Neem vooral uw picknicktafel mee want er is volop gelegenheid om even rustig te zitten langs te weg.

De keuken van de Loire-Vallei

Deze regio is befaamd om zijn heerlijke geitenkazen en beroemde wijnen. De meest populaire geitenkazen zijn de Crottin de Chavignol, de Chèvre de Selles-sur-Cher of de Pyramide de Valençay. De bekendste wijn uit dit gebied is de goed smakende Sancerre wijn. Drink deze wijn bij een van de typische streekgerechten:

 • Andouillettes de Jargeau – warme worstjes van ingewanden
 • Volailles de l’Orléanais – gevogelte
 • Gibiers – wild uit de Sologne

   

  Boek uw vakantie hier > > >

Scroll naar boven