Loire-Atlantique

Prachtige kustlijnen & historische plaatsen

Boeken? Bel ons op 020-7941260: ma - vr 08.30 - 20.00 & za 9.00 - 16.30 

Vakantie in de Loire-Atlantique

De Loire-Atlantique is een fraaie kustregio, met veel groen en aantrekkelijke badplaatsen. Deze regio is vooral ook bekend vanwege het zachte klimaat en de vele mooie kastelen. Ook de fraaie vissershavens zijn zeker een bezoek waard. De regio Loire is gesplitst in twee gedeelten: de Loire-Atlantique, ook wel Pays de la Loire genoemd ligt in het middenwesten van Frankrijk. Het dankt zijn naam aan de rivier de Loire die door deze regio stroomt en behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. Deze rivier gaat verder in de regio Loire-Vallei (binnenland) ook wel “Dal van de Loire” genoemd. Wanneer u verblijft op Siblu vakantiepark Les Pierres Couchées heeft u alle vrijheid om deze bijzonder mooie regio te ontdekken!

aanbieding Siblu  Spotgoedkoop op vakantie naar Siblu  aanbieding Siblu

Boek uw vakantie hier > > >

Bijzondere steden in de Loire-Atlantique

Nantes – Deze stad staat bekend als een van de grote Europese steden met een hoge kwaliteit van leven. De stad wordt omgeven door prachtige natuur, bezit talloze kleine sfeervolle cafeetje en heeft daarnaast een zeer bruisende cultuur. Bezoek ook eens de wijngaarden van de Muscadet (in de buurt van Nantes), een van de bekendste wijnen uit deze regio. 
 
Le Mans – Hier vind het jaarlijkse festival “La Nuit des Chimères” (de nacht van de dromen) plaats. In de maanden juli en augustus worden vele gebouwen en trottoirs met indrukwekkende lichtshows verlicht. Ook vind jaarlijks in het tweede weekend van Juni de “24 uur van Le Mans” plaats, waar autocoureurs zo veel mogelijk rondes moeten rijden in 24 uur. Als dit niet tijdens uw vakantie valt kunt u altijd naar het museum gaan wat aan deze race verbonden is. 
 
Angers – Door de inwoners word dit ook wel de bloemenstad van Frankrijk genoemd, door de vele bloemenmarkten en de mooi aangelegde parken door de hele stad heen. Breng een bezoek aan het kasteel van Angers of de kathedraal die hoog boven de stad uitsteekt.

Onze camping in de Loire-Atlantique

Het gevoel van zand tussen uw tenen voelen en de zacht kabbelende golven op de achtergrond horen? Wij noemen dat; het ultieme vakantiegevoel! Deze gezellige gezinscamping met waterpark ligt heerlijk tussen de hoge, schaduwrijke bomen en ook op slechts 300 meter afstand van de kust van de Loire Atlantique (net ten zuiden van Bretagne). UNIEK dus!

Bekijk de camping > > >

De bezienswaardigheden van Loire-Atlantique

Langs de rivier de Loire staan honderden kastelen, waaronder 21 die zijn opgenomen in de “Grands Sites du Val de Loire”, "de Mooiste plekjes van de Loire-Vallei", zoals bijvoorbeeld:

 • Koninklijk kasteel van Amboise in Amboise – Dit kasteel verving het middeleeuwse fort van Amboise als residentie van koning Charless VIIIe en Francois I. Leonardo da Vinci heeft hier de laatste jaren van zijn leven doorgebracht en ligt hier begraven. Als u van tevoren boekt is het mogelijk om een kijkje te nemen in de ondergrondse gangen en de torens die toegang gaven tot het kasteel.

 • Kasteel van de Hertogen van Bretagne in Nantes – Deze gigantische constructie van graniet en witte tufsteen is het eerste kasteel aan de oevers van de rivier de Loire vanaf de oceaan. De opmerkelijke 15e en 17e eeuwse gebouwen nemen u mee op een magische reis naar het hart van een verleden tijd. Blijf als het even kan tot wat later in de avond, de verlichting is namelijk prachtig gedaan waardoor de mystiek van het kasteel nog meer naar voren komt.

 • Kasteel van Angers in Angers – Het kasteel van Angers ligt in het hart van de stad Angers. Dit enorme middeleeuwse fort, omringd door zeventien torens werd door de jonge Saint-Louis gebouwd op de grens van zijn koninkrijk. Tot en met de 21e eeuw is het kasteel voortdurend veranderd, zowel in gebruik en uitstraling. Binnen de enorme vestingmuren zijn de huizen van de inwoners van de stad en knechten en tuinen. 

Natuurgebieden in Loire-Atlantique

De regio dank zijn naam aan de rivier de Loire die hier doorheen stroomt. De rivier zorgt voor een zeer groene omgeving, gecombineerd met prachtige stranden aan de kust. Er zijn zeer veel fietsroutes (meer dan 800 kilometer) die voor grote delen langs de rivier de Loire gaan. Enkele bijzondere plekken in de Loire:

 • Parc Naturel Regionaal de Briere – Dit park is een zeer aantrekkelijke 40.000 hectare regionaal natuurpark. Het park is voor een groot deel moerasland. U kunt dit gebied lopend, fietsend of te paard bezichtigen.

 • Drie nationale parken – Parc Naturel de la Brenne, wordt vooral gekenmerkt door zijn vele meren. Loire-Anjou-Touraine, bekend vanwege het vele kalk en leisteen, waardoor er in deze natuurlijke regio erg veel architectonische hoogstandjes te zien zijn. Parc Naturel du Perche – natuurgebied waar de Percheron paarden nog vrij rondlopen.

De culinaire gids van Loire-Atlantique

Vis is zeer belangrijk en rijk aanwezig in de regio Loire, doordat de regio Loire omringd is door de Atlantische oceaan en omdat er vele rivieren en kanalen stromen in het Loire gebied. De bekendste vissoorten uit dit gebied zijn de melvis, kamprei, paling (deze wordt veel verwerkt in saus of ragout), rivierkreeft, snoek, baars. 

Verdere specialiteiten zijn:

 • Beurre Blanc Nantais - Een heerlijke botersaus met witte wijn, citroen en sjalot. 
 • Cure Nantais - Een erg belangrijke kaassoort in dit gebied.
 • Rigolettes – Dit zijn kleine suikerdoppen gevuld met fruitmarmelade.
 • Gateau Nantais – Gebak met amandelen, rietsuiker en veel rum afgedekt met suikerglazuur.

   

  Boek uw vakantie hier > > >

 

Scroll naar boven