Fietsen

Ontdek het Franse landschap op twee wielen

Boeken? Bel ons op 0488-792131: ma - vr 08.30 - 20.00 & za 9.00 - 16.30.

Fietsvakanties in Frankrijk

U hoeft niet superfit te zijn om optimaal en al fietsend van het Franse landschap te genieten. Fietsen wordt als nationaal tijdverdrijf gezien in Frankrijk. Vrijwel alle fietsroutes zijn netjes gemarkeerd, zo weet u zeker dat u en uw familieleden probleemloos een leuke route kunnen uitstippelen.

Waarom boeken bij Siblu.nl?

✔ 17 bekroonde campings in Frankrijk
✔ Geschikt voor gezinnen met kinderen en tieners
✔ Engels sprekend animatieteam
✔ Gratis Fun Pass wanneer u op siblu.nl boekt!
✔ Veilig betalen met creditcard, Paypal of iDEAL

Boek uw vakantie hier > > >

Vélodyssée - De Atlantische Fietsroute

De Vélodyssée fietsroute (velodyssey.com) bedekt ruim 1200 kilometer aan fietspaden van Bretagne langs de Atlantische kust naar de grens met Spanje. De route is opgedeeld in 14 delen. Op die manier kun je bij verschillende vakantieparken een tussenstop plannen. Tijdens de gehele route ben je nooit ver verwijderd van de zee of van een van Siblu’s vakantieparken.
 
U kunt een fiets huren bij camping La Réserve in Aquitaine. Volgt u de fietsroute? Dan rijdt u langs een prachtig meer voordat u bij omliggende dorpen uitkomt. Uiteindelijk komt u uit bij Biscarrosse, hier kunt u zich aanmelden voor de Vélodyssée. U kunt de Vélodyssée-route volgen vanaf ieder Siblu-vakantiepark langs de kust. Tenminste, als u uzelf weet los te scheuren van de zwembaden en het entertainment.

Rives de Condrieu - De Via Rhona Fietsroute

Een andere beroemde fietsroute is de VIA Rhona. Deze loopt helemaal van Zwitserland van het Meer van Genève naar de Middellandse Zee. De route loopt praktisch langs het nieuwste camping van Siblu: Les Rives de Condrieu in de regio Rhône-Alpes in Frankrijk.
Het spectaculaire landschap rond de stad Condrieu (op kleine kilometer afstand van het vakantiepark) biedt meer dan genoeg kansen om volop te genieten van de natuur. Denk aan bossen, grotten, bergen en de beschermde natuurgebieden Vercors en Pilat.
 
De Via Rhona kent ook familie-vriendelijke fietsroutes, hier wordt onderscheid gemaakt in afstand en toegankelijkheid. Zo kunnen zelfs de jongste atleten laten zien wat ze in huis hebben. En weet u wat het allermooiste is van een actieve fietsdag? U wekt een eetlust op die u kunt stillen in een gebied dat beroemd is vanwege het eten en drinken. Na het avondeten kunt u zich terugtrekken in een comfortabele vakantiewoning waar u van uw welverdiende nachtrust kunt genieten.

Fietsroutes vanuit onze campings

Veel van onze campings bevinden zich dichtbij fietspaden en -parcours. Zo is er op 15 minuten fietsen van camping Domaine de Dugny een parcours te vinden met ruim 800 kilometer aan fietspaden. Het parcours loopt over in de  'châteaux à vélos' route die u langs de meest beroemde kastelen van de Loire voert.
 
Op een luttele 200 meter afstand van onze campings Le Bois Masson en Le Bois Dormant is er nog eens zo’n 25 kilometer aan fietsroutes te vinden. De routes lopen door bossen, langs de oceaan en moerassen. U kunt met enig gemak zo doorfietsen naar het centrum van de nabijgelegen stad Challans.
 
Scroll naar boven