In de omgeving van Domaine de Kerlann

Boeken? Bel ons op 0488-792131: ma - vr 08.30 - 19.00 & za 9.00 - 16.30 

Wat is er te doen in de omgeving van Domaine de Kerlann?

 

 

Bezienswaardigheden en activiteiten om te ontdekken

Océanopolis

Het aquarium van Brest ziet eruit als een gigantische krab. Hier kunt u een kijkje nemen in de dieptes van alle oceanen ter wereld. Met zijn 10000 verschillende dieren, films en animaties vindt u hier werkelijk een schat aan wetenschappeliljke informatie over de onderwaterwereld. Het avontuur van Jules Verne "Twintigduizend Mijlen Onder Zee" komt hier tot leven. Het spetterend hoogtepunt van de dag is het voederen van de zeehonden of daal tussen de haaien af in de diepte met een panorama-lift, als u durft!

 • Het Bonobo Park in Quimper

  Kijk of u net zo lenig bent als de apen. Slinger door de bomen en test uzelf met touwladders, tokkelbanen, hangbruggen, etc.

 • De Golf van Morbihan

  Op een steenworp afstand van de Golf van Morbihan (wat Kleine Zee betekent in het Bretons) vindt u het historische stadje Vannes. Deze ommuurde vestingstad is meer dan tweeduizend jaar oud en is gesticht door de Romeinen in het jaar 56 voor Christus. De stad heeft zijn karakteristieke authenticiteit weten te behouden met zijn minitieus gerestaureerde huizen, waardoor de oudere wijken nog steeds de sferen van weleer uitademen. Wandel langs de vestingmuren naar de Tour de Conétable of de Kathedraal. Wat u zeker niet mag missen is een bezoek aan het kasteel Chateau Gaillard met zijn rijke collectie aan middeleeuwse objecten.

 • De Golfbaan van Cornouaille

  Dit is de oudste golfbaan van de Bretonse zuidkust met een uniek uitzicht over de baai van La Foret-Fouesnant. Een uitdagende baan met een 18e eeuws landhuis dat omgebouwd is tot clubhuis.

 • De Glénan-Archipel

  Vanuit de lucht gezien lijkt de Glenan-Archipel op een tropisch paradijs met zijn kristalheldere zee en witte zandstranden. De eilandengroep van zeven eilandjes omringt een helder blauwe binnenzee en het gebied met zijn uitzonderlijke flora en fauna is onder Natura 2000 als beschermd natuurgebied verklaard. Vogels leven hier tussen de Narcissen van Glénan, witte, reukloze bloemen tot wel 40cm hoog die typerend zijn voor de eilanden. U kunt vanuit verschillende havens de oversteek maken naar Saint-Nicolas.

 • Visstekjes in de buurt

  Kom volledig tot rust in de natuur, terwijl u geniet van de mooiste visstekjes met uw familie of vrienden.

 • Het Schiereiland van Crozon

  Met zijn 120 kilometer lange kustlijn en indrukwekkende landschappen staat het schiereiland van Crozon model voor alles wat Bretagne te bieden heeft. Hunnebedden, waterbronnen en molens, kreekjes, baaien en natuurparken, kleine vissershavens en watergrotten. Genoeg te zien en te beleven voor een langer verblijf. Voor de watersportliefhebbers is er ook genoeg te beleven: stand-up paddle, surfen, zeilen of duiken.

 • Quimper

  Quimper is de legendarische hoofdstad van la Cornouailles. In deze historische stad smelten verschillende tijdperken uit het verleden samen. Waan u in vervlogen tijden als u door de straatjes van de oude wijk Locmaria slentert met zijn ambachtelijke huizen. De kathedraal van St. Corentin, de zestiende eeuwse huizen, maar ook de kades van l'Odet met zijn beroemde aardewerk laten u de authentieke Bretonse cultuur opsnuiven.

 • Concarneau

  Flaneer langs de kust en de kades van Concarneau. Laat u betoveren door deze kustplaats en zijn visserij-museum, het Musée de la Pêche, waar u een inkijkje krijgt in het dagelijks leven van de vissers en op de visafslag. De ommuurde oude binnenstad, La Ville Close met zijn muren en torens, het kasteel van Keriolet, de karkateristieke huizen met hun verrassende vormen en de stranden met hun eerste badgasten die zich in zee wagen maken dat Concarneau model staat voor de typische Bretonse cultuur en erfgoed.

 • Pont Aven

  Twaalf kilomter landinwaarts ligt in de Finistère, het pittoreske Pont Aven. In het bijzondere landschap, met vele kleurschakeringen, is hier de artistieke stroming rondom de beroemde schilder Paul Gauguin begonnen. Echter, de stad staat ook en vooral bekend om zijn onvolprezen 'Galettes', de hartige pannenkoeken uit Bretagne. Een combinatie van esthetiek en lekker eten dus, maar Pont Aven staat ook voor rust en natuur, een plek waar u op de achtergrond altijd de rivier hoort fluisteren met op zijn oevers wel 15 verschillende molens.

Scroll naar boven