Cultuur & historie

Bewonder de culturele en historische bezienswaardigheden

Boeken? Bel ons op 0488-792131: ma - vr 08.30 - 19.00 & za 9.00 - 16.30 

Culturele vakanties in Frankrijk

Vakantie in Frankrijk kan niet los gezien worden van cultuur. Frankrijk beschikt over een rijk cultureel erfgoed en een lange historie omtrent architectuur, kunst en landschappen. Zelfs uw kinderen zullen genieten. Het echte leven is natuurlijk veel spannender dan een schoolboek!
 

Waarom boeken bij Siblu.nl?

✔ 17 bekroonde campings in Frankrijk
✔ Geschikt voor gezinnen met kinderen en tieners
✔ Engels sprekend animatieteam
✔ Gratis Fun Pass wanneer u op siblu.nl boekt!
✔ Veilig betalen met creditcard, Paypal of iDEAL

Boek uw vakantie hier > > >

De stranden van D-Day in Normandië

Nabij camping Domaine de Litteau vindt u de stranden van D-Day. Als u op vakantie bent in Normandië, mag u de nabijgelegen stranden niet midden waar het Britse, Canadese en Amerikaanse leger de grootste militaire operatie in de geschiedenis voerden.
 
Op 6 juni 1944 zetten de geallieerden eindelijk een voet aan de grond in Frankrijk - een belangrijk keerpunt in de Tweede Wereldoorlog. Verschillende musea en monumenten voeren u langs de rijke geschiedenis en zullen u helpen de vragen van uw kinderen te beantwoorden.

Magische kastelen in Bretagne en de Loire-Vallei

Iets verder naar het zuiden vindt u Mont-Saint-Michel. Dit rotsachtige eiland is de thuisbasis van een 11e-eeuwse abdij, die bij vloed lijkt te zweven als een magisch kasteel in de lucht. Het is de ideale tussenstop als u naar beneden rijdt naar Camping Domaine de Kerlann. Klim op de kronkelende straatjes en kijk of u het gedeelte van de abdij kunt vinden.
 
Camping Domaine de Dugny vindt u iets verder aan de Atlantische Kust. Dit vakantiepark is gelegen in de prachtige Loire-vallei, bekend van alle beroemde kastelen. Hier vindt u honderden kastelen, evenals hun prachtige tuinen.

Oude vuurtorens in de Charente-Maritime

Verblijft u op een van onze campings: La Pignade, Les Charmettes of Bonne Anse Plage? Beklimt u dan eens een van de oude vuurtorens met de gehele familie.
 
Op Ile de Ré kunt u wandelen of fietsen naar de 150-jaar-oude Phare des Baleines (vuurtoren van de walvissen). Om op de top te komen moet u maarliefst 250 treden beklimmen, maar u zult beloond worden met een fantastisch uitziet. U zult zelfs de nabij gelegen vuurtoren van Ile d'Oléron (Phare de Chassirons) kunnen zien. Deze vuurtoren is in 1685 gebouwd om zeelui te redden van het verraderlijke water.
 
Voor de kust van Royan vindt u de oudste vuurtoren van Frankrijk: de Phare de Cordouan. Deze vuurtoren is 68 meter hoog en staat bekend als de koning van de vuurtoren. De vuurtoren is gelegen op een rotsachtig eilandje, op 7 kilometer uit de kust van Royan. Het dateert uit 1611 en is nog steeds in gebruik.

Middeleeuwse ruïnes in de Languedoc-Roussillon

Wanneer u op vakantie gaat naar Le Lac des Rêves, mag en kan u een uitstapje naar Nîmes niet missen. De kinderen en historische fans onder u zullen het verkennen van de 53 wachttorens en vestingwerken van deze middeleeuwse ommuurde stad zeker waarderen. U kunt zelfs een rondleiding volgen in het 12e-eeuwse fort: Château Comtal!
 
Uiteraard is dit slechts een handvol bezienswaardigheden die u zou kunnen tijdens uw vakantie op een van de Siblu campings in Frankrijk. Welk vakantiepark u ook kiest, er valt altijd genoeg te ontdekken!

 

Scroll naar boven