In de omgeving van Les Sables du Midi

Boeken? Bel ons op 0488-792131: ma - vr 08.30 - 19.00 & za 9.00 - 16.30 

Wat is er te doen in de omgeving van Les Sables du Midi?

 

 

Bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving

Safaripark Réserve Africaine de Sigean

Tussen Narbonne en Perpignan ligt het safaripark La Réserve Africaine de Sigean. Een semi-naturel park, dierentuin en safaripark in één, met meer dan 3800 dieren, waarvan 2000 vogels, 900 zoogdieren en 600 reptielen. De dieren leven in volledige vrijheid op een oppervlakte van bijna 300 hectare. Rijdend in uw auto waant u zich op de Afrikaanse savanne, doorkruist u het berenpark of begeeft u zich in het territorium van de leeuwen. Andere gedeeltes van het park zijn te voet te bezoeken. Hier ontmoet u antilopen, zebras of staat u oog in oog met een chimpansee.

 • Een cruise op het 'Canal du Midi'

  In Bézier gaat u aan boord voor een dag-cruise over het 'Canal du Midi'. Deze cruise neemt u o.a. mee langs de 9 sluizen van Fonserane, de kathedraal St. Nazaire en de Tunnel van Malpas. Terwijl u van het uitzicht geniet, luncht u lekker aan boord! U kunt op het park meer informatie krijgen over deze cruise en uw tickets tegen gereduceerd tarief reserveren.

 • Europark Vias Plage

  Met zijn 80 attracties verspreid over 7 hectare is de vaste kermis Europark Vias Plage een leuk uiststapje voor de avonduren. U vindt hier attracties voor jong en oud met als letterlijk hoogtepunt de Euroloop met zijn hoogte van 32 meter! In de afgelopen 30 jaar is Europark Vias Plage uitgegroeid tot een van de grootste vaste kermissen in Frankrijk en er zijn gedurende de gehele zomer thema avonden. Kom en stap in de meest spectaculaire roller coaster van Zuid-Oost Frankrijk.

 • het meer van Salagou

  In deze bijzondere, beschermde en natuurlijke omgeving ligt het meer van Salagou. Het is bijna altijd mooi weer in het 750 ha grote gebied met wilde natuur die het meer omringd. Het meer ligt in een 5000 ha groot aangelegd natuurgebied waar respect voor milieu en de omgeving de boventoon voeren.

 • Internationale golfbaan van Cap d'Agde

  De golfbaan van Cap d'Agde biedt u 27 holes verspreid over 115 hectare. U heeft de keuze uit 3 verschillende banen  van 18 holes. Geniet tijdens het spelen van de parachtige uitzichten over de Middellandse Zee.

 • Paardrijden

  Altijd al eens willen paardrijden? Kunt u het al, maar komt u er nooit aan toe? Profiteer optimaal van uw vrije tijd tijdens de vakantie en trek er op uit middels een tocht te paard! Een fantastische manier om de omgeving te ontdekken.

 • Pézénas

  In het centrum van Pézénas is nog goed te zien dat het stadje bol staat van de rijke historie. De ideale ligging in de Vallei van de Herault, de omringende landschappen en de typesche geuren en smaken van de regio, maken van dit stadje een niet te missen bestemming in de Languedoc.

 • Watersport activiteiten in de Hérault

  Uw vakantie bij Siblu biedt u volop mogelijkheden voor activiteiten in en op het water. Zeilen met een catamaran, kanoën of laat u voortslepen op een opblaasboei!

 • Nîmes

  Nîmes is zonder twijfel één van de pareltjes van het Romeinse Rijk. Vele majestueuze monumenten zijn hier op bijzondere wijze bewaard gebleven en vormen heden te dage het karakter van de stad. Van het Maison Carrée, via de beroemde arenas en de toren van Magne tot de tempel van Diane, bij elke stap door de stad ontdekt u een nieuw stukje van dit rijke verleden. Bezoek vooral het indrukwekkende amfitehater van Jadis. Het is 133 meter lang en hier vochten de gladiatoren voor een menigte van wel 23000 Gallisch-Romeinse toeschouwers! Vandaag de dag doet deze bijzondere plek nog steeds dienst als een plaats waar mensen als toeschouwer samenkomen voor concerten, sportevenementen en corridas, het traditionele stierenvechten.

 • Petite Camargue

  La petite Camargue, oftewel de kleine Camargue, strekt zich uit over 50000 hectare en verbindt de huidige Mediterrane beschaving met de passie en tradities van weleer. Op het land, in de arenas of op het water met de beroemde 'Joutes Languedociennes', een soort van gondels waarmee tegen elkaar gestreden wordt door een steekspel met lansen. Tevens bevindt u zich hier in het hart van een prachtig natuurgebied met stieren, paarden, rose flamingo's in uitgestrekte moeraslandschappen. De jacht- en vissershaven in Grau-du-Roi verdienen zeker een bezoek en vergeet ook vooral het Seaquarium niet met zijn 200 soorten zeedieren, waarvan 25 soorten haaien!

 • Visstekjes

  Kom volledig tot rust in de natuur, terwijl u geniet van de mooiste visstekjes met uw familie of vrienden.

 • Cap d’Agde

  In het aquarium van Cap d'Agde ligt de nadruk op alle soorten zeedieren. Verdeeld over een dertigtal bassins vindt u hier haaien en zeeschildpadden in het tropische gedeelte en o.a. nijlpaarden, zaag- en wrakbaarzen in het Mediterrane gedeelte. Beleef een duik in de dieptes van de zee!

 • De grot van Demoiselles

  In het kleine stadje Saint Bauzille de Putois vindt u één van de mooiste grotten van Frankrijk, la Grotte des Demoiselles. Deze grot biedt u een spectaculair zicht op de natuurlijke schoonheid van de gigantische stalagmieten en stalagtieten en de bijzondere vormen die gecreëerd zijn door de calciet stromen. Het eerste ondergrondse treintje van Europa, neemt u mee tot in de diepste gewelven van deze grot om de prachtig uitgelichte druipstenen te bekijken.

 • Sète

  Aan de rand van de Middelandse Zee ligt Sète, een schilderachtig stadje dat vele franse auteurs, zoals Paul Valéry en George Brassens geinspireerd heeft met de charme van zijn haven, kades en kanalen. Aan de voet van Mont Saint Clair ligt het bassin van Thau, een binnenzee met een prachtige diepblauwe kleur en vele gezichten. Aan de kant van Mèze en Bouzigues zijn de oesterkwekerijen. Aan de kant van Balaruc kunt u terecht voor watersporten en vindt u een prachtige spot voor windsurfen. De kant van de Marseillan is perfect om te zeilen en hier komt ook het Canal du Midi op uit. Het bassin van Thau biedt voor ieder wat wils.

Scroll naar boven