In de omgeving van Le Bois Masson

Boeken? Bel ons op 0488-792131: ma - vr 08.30 - 19.00 & za 9.00 - 16.30 

Wat is er te doen in de omgeving van Le Bois Masson?

 

 

Bezienswaardigheden en Activiteiten in de omgeving

40 jaar Puy du Fou

Een sfeer van zwaarden en schilden, middeleeuwse stadjes en adembenemende optredens. Hier stap je helemaal uit de 21e eeuw: Welkom bij de Puy du Fou. Dit bijzondere attractiepark is al meerdere malen bekroond to beste attractiepark van Europa en zelfs van de hele wereld! In een decor van ridders, kastelen en vikingen worden jong en oud in de Puy de Fou meegenomen op een reis door de eeuwen heen. Van live nagespeelde recontructies van historische gebeurtenissen, gevechten van gladiatoren tot het Bal van de Spookvogels die over de ruines van oude kastelen vliegen... Elke voorstelling is even spectaculair en u zult van de ene in de andere verbazing vallen.

Vanaf de maand April viert de Puy du Fou zijn veertigjarige bestaan en ter ere van deze mijlpaal is er een speciaal muziekaal spektakel: 'le Grand Carillon'. Een bijzonder klokkenspel, waarbij de klokkenluiders in een 18e eeuws stadje 16 meter hoog boven de grond zweven en op 70 klokken een melodieuze choreografie opvoeren!

 • Golfclub de la Bretesche

  Neem de tijd voor een partijtje golf. De golfclub Golf de la Bretesche biedt u 18 holes met 72 par.

 • Golfclub Saint Jean de Monts

  Dit is één van de 30 mooiste golf courses in Frankrijk, gelegen in een bijzonder natuurgebied!

 • het Ocearium in Croisic

  Het Ocearium in Croisic is meer dan zomaar een aquarium. Hier beleeft u een onderwater avontuur voor het hele gezin. U ontdekt bassins met verschillende thema's, zoals tropische zeeën, de dieptes van de Pacific, de Atlantische kust en de prachtig blauwe wereld van de Middelandse Zee. Het Ocearium biedt u maar liefst 4000 verschillende dieren om te ontdekken, onder andere door speciaal voor kinderen georganiseerde puzzelspelletjes.

 • Paardrijden

  Altijd al eens willen paardrijden? Kunt u het al, maar komt u er nooit aan toe? Profiteer optimaal van uw vrije tijd tijdens de vakantie en trek er op uit middels een tocht te paard! Een fantastische manier om de omgeving te ontdekken.

 • Zeilen in Saint Brévin les Pins

  Profiteer van uw vakantie om te leren zeilen. In Saint Brévin les Pins worden op zee en binnenwater cursussen gegeven voor het zeilen met een optimist (een kleine eenmans jeugdzeilboot).

 • Dierentuin van Saint Martin La Plaine

  Wolven, katachtigen, apen of reptielen... Kom in een beschermde omgeving oog in oog te staan met de grootste diersoorten op aarde. Deze dierentuin is gespecialiseerd in met uitsterven bedreigde diersoorten en biedt u verschillende presentaties om meer over het gedrag van deze dieren te weten te komen. Op het programma staan een bezoek met gids, het voeren van de gorilla's en de wolven, maar u kunt hier ook voor een paar uur in de huid van één van de dierenverzorgers kruipen.

 • De onderzeeboot in St. Nazaire

  De onderzeeboot l'Espadon is gebouwd in Le Havre en werd in 1958 te water gelaten om in de oceanen te surveilleren, de koopvaardij te beschermen en om gevechtsmanouvres te trainen. Sinds een jaar of 30 ligt de Espadon aangemeerd in een bunker in Saint-Nazaire als een getuige van de koude oorlog die nooit dienst gedaan heeft in een daadwerkelijk militair conflict. Deze duikboot is één van de weinigen die opengesteld is voor publiek en geeft u een uniek inkijkje in hoe het leven aan boord er uit ziet. De specifieke geluiden, de smalle ruimtes, de hitte aan boord en zelfs het lanceringsgeluid van een torpedo... U kunt het hier allemaal beleven!

 • Natuurpark van la Brière

  Op steenworp afstand van La Baule en de zoutmoerassen van Guérande, vindt u het natuurpark La Brière met zijn gelijknamige moeras. Dit moeras van 7000 hectare biedt u een mozaiek van kanalen, rietvelden, vochtige weides, turfputten en eilanden. Ontdek het moeras met een boottocht n vergeet uw verrekijker niet om de prachtige folra en fauna te bekijken, waaronder met name de vele vogelsoorten. Voor de wandelaars, ontdek de 3000 karakteristieke huisjes met rieten daken die zich in het park bevinden.

 • Visstekjes

  Kom volledig tot rust in de natuur, terwijl u geniet van de mooiste visstekjes met uw familie of vrienden.

 • Het eiland Île d’Yeu

  Op 17 kilometer uit de kust van de Vendée ligt het eiland île de Yeu. Het eiland biedt u 23 vierkante kilometer aan variatie in landschappen met duinen, zandstranden, rotskusten, kliffen en beekjes. Veel van de oude tradities zijn op het eiland in stand gehouden en men leeft hier nog steeds van de visserij. Verken het eiland te voet, per fiets of huur en auto. Naast de havenstad Port Joinville, waar de ferry aankomt mag u vooral de zeeburcht die dateert uit de 14e eeuw niet missen. Er worden regelmatige bootvebindingen met het eiland onderhouden vanuit La Barre-de-Monts-Fromentine en tijdens het toeristenseizoen ook vanuit Saint-Gilles-Croix-de-Vie.

 • Nantes

  Nantes is de stad waar de gigantische machines uit de wereld van Jules Verne, een vijftiende eeuws kasteel en kunstwerken in een openluchtmuseum samenkomen aan de oevers van de Loire. Op excursie door deze veelzijdige stad mag u zeker het Kasteel van de Hertog van Bretagne niet missen, waar tegenwoordig het Historisch Museum van Nantes gevestigd is. Verder bezoekt u natuurlijk de prachtige kathedraal van St. Pierre-St. Paul en de tombe van François II, de laatste hertog van Bretagne. Als laatste raden wij u zeker ook een bezoekje aan het Eiland van de Machines aan. U zult versteld staan!

 • Les Sables d’Olonne

  Als stad die vooral bekend staat als start- en finishplaats van de zwaarste zeilrace ter wereld, de 'Vendée Globe', onderhoudt Les Sables d'Olonne een innige relatie met de zee. Met drie verschillende havens ligt de stad volledig 360° open aan de oceaan. Afhankelijk van de getijden vormen de stranden van Tanchet, Sauveterre, de Granges en de Sables één groot speelveld voor alle mogelijke watersporten. Echter, vergeet naast al het blauw van de oceaan ook het groen van de bossen niet. De bossenvan Vayré en Ste Foy vormen een prachtig contrast met de oceaan.

 • de Zoutmoerassen van Guérande

  De zoutmoerassen op het schiereiland van Guérande strekken zich uit over meer dan 2000 hectare. Al naar gelang de seizoenen en de tijd van de dag verandert het landschap op prachtige wijze van kleur. Helder grijs bij zonsopkomst en fel wit midden op de dag gaan over in over paarsachtig bij zonsondergang. Een indrukwekkend kleurenspel dat u kunt bekijken in gezelschap van de zgn. zoutzieders die tussen juni en september het grove zout en de fleur du sel oogsten. Het gebied lokt ook vele trekvogels die het bekijken zeker waard zijn!

 • Saint Nazaire

  Saint Nazaire is onlosmakelijk met de zee verbonden. Er zijn maar liefst 20 stranden en vele wandelroutes die u meenemen naar de Escal'Atlantic, waar u alles te weten komt over de geschiedenis van de koopvaardijschepen. Of gaat u aan boord van de Espadon? Een onderzeeboot toegankelijk voor publiek die u op realistische wijze meeneemt naar grote dieptes.

 • het eiland Ile de Noirmoutier

  Maak de oversteek naar Ile de Noirmoutier via de legendarische Passage du Gois. Deze natuurlijke oversteek is slechts tweemaal per dag, bij laag water begaanbaar. Op het eiland staat de grootste tropische serre van Frankrijk, die u bij een constante temperatuur van 26°C een wandeling biedt tussen duizenden bloemen en vlinders uit alle uithoeken van de wereld. U kunt zelfs getuige zijn van hun geboorte in één van de broedkasten.

Scroll naar boven