In de omgeving van Domaine de Litteau

Boeken? Bel ons op 0488-792131: ma - vr 08.30 - 19.00 & za 9.00 - 16.30 

Wat is er te doen in de omgeving van Domaine de Litteau?

 

 

Bezienswaardigheden en Activiteiten om te ontdekken

Mont Saint Michel

Als een een ware edelsteen die op het water ligt rijst de Mont Saint Michel op uit het water en domineert de baai met het grootste getijdenverschil van Europa. Al in het jaar 966 vestigde een groep benedictijner moniken zich op deze rots met zijn kleine kerk. Door de eeuwen heen zijn er steeds meer gebouwen bij gekomen tot in de 18e eeuw de Gothische Abdij het levenslicht ziet dankzij een gift van koning Philippe Auguste. Tijdens de Franse revolutie deed het getijdeneiland dienst als gevangenis. Vandaag de dag is de Mont Saint Michel onderdeel van het UNESCO werelderfgoed en ontvangt jaarlijks meer 3 miljoen bezoekers.

 • Avonturenpark Bayeux

  In een prachtige, natuurlijke omgeving kunt u hier als een aap door de bomen slingeren in een boomklimpark, racen in trapskelters, schatzoeken of in een opblaaband van een berg af zoeven! Een avonturenpark voor alle leeftijden.

 • Cité de la Mer

  Gevestigd in het oude Art Deco station van Cherbourg vindt u het familie park La Cité de la Mer dat u een overgetelijke reis naar de diepten van de zee aanbiedt. U kunt hier aan boord van de grootste publiekelijk toegankelijke onderzeeboot, Le Redoutable en u beleeft de avonturen van de mens op zijn ontdekkingstocht naar de diepzee. Droom weg bij de 1200 gekleurde vissen die de 17 bassins vullen en herbeleef de reis van de Titanic door hier in Cherbourg virtueel aan boord te stappen en de vierdaagse reis tot haar ondergang mee te varen.

 • Golfclub Omaha Beach

  Op slechts enkele kilometers van het park vindt u de Omaha Beach Golf Club. Deze club biedt u twee verschillende parcours van 18 holes!

 • Paardrijden in de omgeving

  Ontdek de prachtige omgeving te paard. Dit geeft u een heel ander perspectief op de natuur die het park omringt. Er worden regelmatig tochten georganiseerd door de manege vlakbij het park.

 • Paragliding boven het strand

  Als u het aandurft, maak dan een vlucht met een  paraglider en bekijk de landingsstranden van WOII terwijl u er overheen zweeft!

 • Vissen op de vijvers van Planquery

  Niks is ontspannender tijdens uw vakantie dan een een dagje vissen in de vrije natuur. Een prachtig complex van visvijvers ligt op slechts 10 minuten van het park.

 • Bayeux

  Bayeux is de hoofdstad van Bessin en ademt de middeleeuwse historie. De stad staat vooral bekend om het wandkleed van Bayeux dat geborduurd is ter ere van Willem de Veroveraar en door UNESCO erkend is als werelderfgoed. Op wonderbaarlijke wijze gespaard tijdens de veldslagen in de Strijd om Normandie, heeft de stad zijn authentieke charme weten te behouden. Kleine ateliers in smalle straatjes geplaveid met kinderkopjes en authetieke huizen maken een bezoek meer dan waard. In de omgeving vindt u de typische zuivelprodukten van Normandie met zijn landgoederen en tot burchten vertsterkte boerderijen.

 • Landgoederen in Pays d'Auge

  De Pays d'Auge staat bekend om zijn karakteristieke bouwstijl, waaronder vele landgoederen met houten structuren en kastelen zoals het kasteel van Saint Germain de Livet. Met hun onwaarschijnlijke tegenstellingen tussen hout, bakstenen en keien zijn de landgoederen van Cambremer werkelijk pareltjes om te zien. Een van de mooiste is het landgoed van Bais (le Manoir de Bais) dat in de zestiende eeuw gebouwd is. Na een minutieuze restauratie is het opgenomen in het register van historische monumenten.

 • De Rotsen van Ham

  Het natuurgebied De Rotsen van Ham (les Roches de Ham) bevindt zich ten zuiden van Saint-Lô. Deze imposante rotsklif torent tot 105 hoogte uit boven de rivier de Vire. Vanaf deze rotsformatie heeft u een fantastisch uitzicht over de rivier die door het Normandische landschap meandert. Te paard, te voet of op de fiets, de zgn. Voie Vertes (groene paden) zijn prachtige uitgezette tochten door dit gebied, waarvan de meeste De Rotsen van Ham ook aandoen.

 • Het Kasteel van Falaise

  Het Kasteel van Falaise, gebouwd in opdracht van Hendrik I Beauclerc, de zoon van Willem de Veroveraar torent hoog uit boven het stadje Falaise en de valleien van Ante en Marescot. Deze prachtige burcht bestaat uit drie woontorens en verteld het verhaal van de Hertog van Normandië en zijn strijd tegen de Engelse kroon. Het kasteel is volledig gerestaureerd en is heden ten dage een beschermd historisch monument.

 • Suisse Normande

  Suisse Normande is een gedeelte van Normandië dat meer landinwaarts ligt. Dit heuvelachtige gebied met toppen tot wel 300 meter, doet onmiskenbaar denken aan de Alpen, vandaar de naam 'Zwitsers Normandië. Het bosrijke gebied met verschillende rivieren, valleien en sterke hoogteveschillen leent zich bij uitstek om er eens flink op uit te trekken. Geniet hier met uw gezin of met vrienden van kano- of kayaktochten, klimsport, wandel- en hikingtochten, de mountainbike of bezoek één van de pittoreske dorpjes die op de flanken de heuvels liggen.

Scroll naar boven