In de omgeving van Domaine de Dugny

Boeken? Bel ons op 0488-792131: ma - vr 08.30 - 19.00 & za 9.00 - 16.30 

Wat is er te doen in de omgeving van Domaine de Dugny?

 

 

Bezienswaardigheden en Activiteiten in de omgeving

Landgoed Chaumont sur Loire

Uikijkend over de koninklijke rivier De Loire,ligt dit prachtige landgoed dat ooit in het bezit geweest is van Catherine de Médicis en Diane de Poitiers. Het landgoed bestaat uit een kasteel, stallen en een schitterende landschapstuin. Uitgestrekt over bijna 30 hectare is het landgoed een ode aan de poëzie en de kunst, met een expositie van vele moderne kunstwerken die u kunt bekijken in het kasteel of langs de de vele paden in het uitgestrekte park. Wat u zeker niet mag missen gedurende de zomer zijn Les Nuits Magiques (De Magische Nachten), waarbij het kasteel door middel van 2500 kaarsen verlicht wordt en de Jardins de Lumière (de licht-tuinen) om een nachtelijke wandeling te maken.

 • Paardrijden

  Altijd al eens willen paardrijden? Kunt u het al, maar komt u er nooit aan toe? Profiteer optimaal van uw vrije tijd tijdens de vakantie en trek er op uit middels een tocht te paard! Een fantastische manier om de omgeving te ontdekken.

 • Golfclub Domaine de la Carte

  Profiteer van uw vakantie op de Golfclub Domaine de la Carte. De enige golfbaan met uitzicht op de Loire. Er is een baan van 9 holes, par 36 en een korte baan van 6 holes, par 18.

 • Futuroscope

  In Futuroscope wordt u slechts begrensd doot uw verbeelding. In dit park beleeft u buitengewoon spannende avonturen, waarbij wetenschap, magie en entertainment gemixt worden. De Raving Rabbits, de mascottes van het park, nemen u mee op een reis door de tijd en Arthur wacht in het land van de Minimoys op u in zijn vliegende liefheersbeest voor een avontuur in 4D. Er is tevens een nieuw trainingscentrum, de Fun Xperiences Arena met glijbanen waar u zeker hoogtevrees van zult krijgen en training in Sprint, Flying Ball en lasergames. Kippenvel gegarandeerd!

 • Fréteval castle
  Puzzelkasteel van Fréteval

  In Fréteval, op slechts 15 minuten van Vendôme (en op minder dan een uur rijden van uw viersterren vakantiepark Domaine de Dugny), stort u zich met familie of vrienden in een adembenemend puzzelspel dat zo'n drie uur duurt. U vindt steeds nieuwe aanwijzingen en al spelend ontdekt u het prachtige kasteel van Rocheux met al zijn bijgebouwen en het park met bossen van 18 hectare rondom het kasteel. Leid uw onderzoek vergezeld van Arsène en zijn vriend Willy en vind de Schat van Fréteval. Logica, handigheid en teamspirit zullen hard nodig zijn om de 21 puzzels van het parcours op te lossen!

 • Dierentuin van Beauval

  Met zo'n 450 geboortes ieder jaar is het team van dierentuin Beauval regelmatig getuige van de eerste stapjes van vele babies! Een plezier dat nooit verveeld en hoop geeft voor verschillende diersoorten, waarvan de aantallen in de natuur steeds verder afnemen. Chimpansees, koala's, koala's, indiase neushoorns... elke geboorte is keer op keer weer belangrijk, aangezien deze dieren vallen onder het europese EEP programma (European Endagoured species Program) wat inhoudt dat deze dieren hoogste prioriteit hebben bij fokprogramma's om de soort te kunen laten overleven. Dagelijks geopend van 9u tot 19u.

 • Kastelen van Clos Lucé en Amboise

  Profiteer van uw vakantie in de Loire Vallei om de kastelen van Amboise en Clos Lucé te bezoeken. Twee pareletjes uit de Renaissance tijd die van grote inspiratie geweest zijn voor het genie Leonardo da Vinci. Zijn geest waart nog overal rond in het voormalige landhuis Manoir du Cloux, dat onder koning Karel VIII omgedoopt werd tot Clos Lucé. Hier bracht Leonardo da Vinci de laatste drie jaar van zijn leven door. Dit is echter niet de plek waar hij begraven ligt, dat is in de kapel van kasteel Amboise. Koning Karel VIII heeft het kasteel betrokken om in te wonen en zodoende werd het de eerste konklijke residentie van de renaissance. Kasteel Amboise staat op de UNESCO lijst van werelderfgoederen en bij een bezoekej aan dit emblematische monument heeft u een onovertroffen uitzicht over de Loire en de omgeving.

 • Kasteel van Cheverny

  Het kasteel van Cheverny ligt in een oase van groen en zal u verrassen met zijn geraffineerde decoraties en unieke meubelstukken. Dit prachtige kasteel is al zes eeuwen in handen van dezelfde familie die de eeuwenoude tradities bewaken en het opengesteld hebben voor bezoek. Nadat u het interieur bewonderd heeft, wandelt u naar buiten voor een bezoek aan de leerlingen tuin, de moestuin of het doolhof van hagen. Het kasteel heeft model gestaan voor het kasteel Molensloot in de bekende de stripserie Kuifje en ter ere daarvan is er tegenwoordig een permanente tentoonstelling over deze stripheld en zijn schepper Hergé in het kasteel.

 • Nationale landgoed van Chambord

  Droom of grootheidswaanzin van François I? Het in zijn opdracht gebouwde Chambord is vooral een verhaal van overvloed en genie. Met zijn 5440 hectare oppervlakte en 32 kilometer aan ommuring, is dit het grootse omsloten park van Europa. Binnenin staat het kasteel dat door door UNESCO op de werelderfgoederenlijst geplaatst is. Met zijn unieke architectuur neemt het kasteel u mee in het sprookje van de renaissance. Bekijk vooral de dubbele helix trap en zijn historisch meubilair. Het was ook hier in Chambord, dat in 1670 molière voor het eerst zijn Bourgeois Gentilhomme ten tonele gebracht heeft voor koning Louis XIV.

 • Kasteel van Chenonceau

  Het kasteel van Chenonceau is een van de meest bijzondere kastelen uit het Loire gebied. Het kasteel is namelijk over het water van de rivier de Cher gebouwd en het heeft prachtige, goed onderhouden tuinen. Het kasteel wordt ook wel Chateau des Dames genoemd, naar de vele dames die het bewoond en beschermd hebben. Opmerkelijke en beroemde gasten die tijd in dit kasteel doorgebracht hebben zijn o.a. Voltaire, Fontenelle, Marivaux, Monstesquieu, Buffon en Rousseau.

 • Vlieg over de kastelen van de Loire

  In Onzain zijn er verschillende manieren om de kastelen van de Loire vanuit de lucht te bekijken. Maak een rondvlucht met een ULV (ultralight vliegtuig), een helicopter of zelfs met een heuse luchtballon! Waar wacht u nog op? Vlieg er op uit met Aérocom, partner van Siblu.

 • The royal castle of Blois
  Koninklijk kasteel van Blois

  Met zijn gevels in diverse stijlen, kunstcollecties en rijke vormgeving was het koninklijk kasteel van Blois voor 7 koningen en 10 koninginnen de favoriete plek om te wonen. U vindt hier op één plek een overzicht van honderden jaren aan architectuur van de middeleeuwen tot de klassieke tijd. Het is alsof elke vorst die vanuit dit kasteel geregeerd heeft, zijn handtekening op het gebouw achter heeft willen laten.

Scroll naar boven