In de omgeving van Bonne Anse Plage

Boeken? Bel ons op 0488-792131: ma - vr 08.30 - 19.00 & za 9.00 - 16.30 

Wat is er te doen in de omgeving van Bonne Anse Plage?

Bezienswaardigheden en Activiteiten in de omgeving

Côte Sauvage (de "Ruige Kust")

De Côte Sauvage, oftewel de Ruige Kust, is de benaming voor het gedeelte van de kuststreek van de Charente Maritime dat zich uitstrekt van La Palmyre net boven Royan tot La Pointe Espagnole bij La Tremblade. U mag hier zeker het strand van La Bouverie of dat van La Pointe Espagnole, één van de meest gerenommerde surfspots niet missen.

 • Het eiland Île de Ré

  Eén van de mooiste plekjes van de Atlantische kust in de Charente-Maritime is zonder twijfel het eiland Île de Ré. Op het eiland liggen een tiental stadjes en dorpjes en u zult genieten van de afwisselende landschappen, de zandstranden en de invloed van de getijden op de omgeving. Met meer dan 110 km aan fietspaden is dit werkelijk een paradijs voor groene toeristen en mensen die een culturele, ecologisch verantwoorde bestemming zoeken.

  Op het eiland komt u vissers, landbouwers, wijnmakers, oesterkwekers en tuinders tegen. U kunt overal van deze streekproducten proeven. Probeer de oesters en andere schelpdieren, verschillende soorten vis of onderwerp de lokale aardappels eens aan een culinaire test.

  De Charente-Maritime is tevens het belangrijkste departement van Frankrijk als het aankomt op wellness therapie en kuren op basis van zeewater. Ook op Île de Ré vindt u drie verschillende kuuroorden waar u weer volledig opknapt van de weldaad van de zee.

 • Cognac en Pineau uit Charente

  Door druivemost te mengen met cognac wordt de typische Pineau uit Charente verkregen. Deze typische wijnlikeur die karakteristiek is voor de regio wordt overal in de Charente gefabriceerd en genuttigd.

 • De Golfclubs van Royan en la Palmyre

  Absoluut één van de mooiste golfbanen aan de gehele Atlantische Kust: de golfbaan van La Palmyre. De baan ligt tussen de dennenbossen en in de omgevings staan prachtige huizen. In Royan ligt een ander golfbaan. Deze heeft 18 holes en 72 par.

 • De haven van La Tremblade

  Op de linkeroever van de monding van de Seudre ligt de oesterhaven Port de La Tremblade. Bekijk hier de typische, gekleurde oesterhuisjes waar de oesters van Marennes-Oleron gekweekt worden. In de haven vindt u proeverijen, restaurants en kunt u uiteraard ook deze overheerlijke oesters, vis en andere schaal- en schelpdieren kopen.

 • De Vuurtoren van Cordouan

  De vuurtoren van Cordouan is de oudste, nog in gebruik zijnde, vuurtoren van Frankrijk en de enig overgebleven vuurtoren op zee die nog open is voor publiek. De vuurtoren is gebouwd van 1584 tot 1611 en heeft een aantal indrukwekkend klinkende bijnamen: Het Versailles op Zee, de Vuurtoren van de Koningen of de Koningsvuurtoren. Het is de eerste vuurtoren die als historisch monument aangemerkt is en is te bezoeken na een boottocht van maar liefst 45 minuten, waarna u vervolgens het laatste stuk door het water zult moeten waden. Natte voeten gegarandeerd!

 • Forten aan de Kust

  In de Charente Maritime staan opvallend veel forten, waarvan Fort Boyard ongetwijfeld het bekendste is door het gelijknamige televisie programma. Dit fort is niet van binnen te bekijken, maar wel kunt u een rondvaart op zee maken en om dit imposante gebouw heen varen. Veel van de andere forten die in de 18e eeuw gebouwd zijn om de kust tegen aanvallen te beschermen zijn wel te bezoeken. Een van de vele interessante uitjes in de Charente Maritime.

 • Het eiland Île d'Aix

  Welkom op dit pareltje van een eiland waar ongerepte natuur en de geschiedenis op u wachten. Neem de boot naar het eiland en treed in de voetspoeren van Napoleon Bonaparte die hier het Fort Liédot liet bouwen en op dit eiland zijn laatste dagen in Frankrijk doorgebracht heeft, alvorens zich aan de engelsen over te geven. Tegenwoordig vindt men op het eiland vele oesterkwekerijen.

 • Oestermuseum Cité de l'Huitre

  In het hart van het grootste oester bassin van Europa vindt u het oestermuseum La Cité de l'Huitre. Hier komt u echt alles te weten over de kweek van deze tot de verbeelding sprekende schaaldieren die wereldwijd tot één van de meeste exclusieve delicatessen gerekend worden.

 • Paardrijden in de omgeving

  Ontdek de prachtige omgeving te paard. Dit geeft u een heel ander perspectief op de natuur die het park omringt. Er worden regelmatig tochten georganiseerd door de manege vlakbij het park.

 • Rochefort

  Treed in de voetsporen van Catherine Deneuve en Françoise Dorléac. Ontdek Rochefort, de stad die in 1666 onstaan is als een strategische plek voor voor zowel de marine als de landstrijdkrachten en er sindsdien altijd weer in geslaagd is met zijn tijd mee te gaan en zich blijvend te moderniseren en ontwikkelen.

 • Royan en zijn architectuur

  Royan is altijd één van de pioniers geweest als het aankomt op badplaatsen. Het is dan ook één van de oudste badplaatsen in Frankrijk. Doordat de stad in WOII gedeeltelijk vernietigd werd en daarna weer opgebouwd, is Royan heden ten dage een referentie voor de architectuur waar verschillende historische bouwstijlen naast elkaar te bewonderen zijn.

 • Wandelen door het staatsbos

  Ruim 5000 hectare aan pijnboom- en groene eikenbossen om wandelend, op de fiets of te paard te ontdekken. U vindt eindeloos veel fiets- en wandelpaden in dit grootste staatsbos van de Charente-Maritime. Plezier voor jong en oud!

 • Visstekjes in de buurt

  Kom volledig tot rust in de natuur, terwijl u geniet van de mooiste visstekjes met uw familie of vrienden.

 • Dierentuin van La Palmyre

  Bent u op zoek naar de mooiste dierentuin van Europa? Ontdek La Palmyre in het plaatsje Palmyre, in het departement Charente-Maritime. Elk jaar komen bijna 700.000 bezoekers naar deze dierentuin om tropische vogels te bekijken, maar ook reptielen, zeedieren, hoefdieren en apen...

  Langs een vier kilometer lange route kunt u door het 18 hectare grote park lopen en de 1600 dieren bewonderen. Een bezoekje aan deze prachtige dierentuin is meer dan de moeite waard, en is een leuk uitstapje voor het hele gezin! Wist u dat deze zoo ook wel eens wordt vergeleken met het beroemde Jungleboek vanwege de omgeving en de inrichting? Ontdek de dieren van dichtbij... 

 • La Rochelle

  In een bijzonder levendig en onvergetelijk decor is La Rochelle echt een stad om met het hele gezin te bezoeken. Leuk en leerzaam, ludiek of klassiek hier is voor ieder wat wils en u kunt altijd een wandeling uitstippelen die aan uw wensen voldoet. Langs de oude haven met zijn vele restaurants, door het historische centrum waar u de Maisons à Arcades (de booghuizen) kunt bewonderen of u gaat naar het aquarium, één van de grootste van Europa. Dompel uzelf onder in de wereld van de oceaan en sta oog in oog met maar liefst 12000 verschillende zeedieren, van lokale harders en inktvissen tot de haaien in de haaientank! U kunt vanuit La Rochelle ook de boot nemen het eiland Île de Ré. De overtocht is vooral per zeilboot of catamaran een ware belevenis!

Scroll naar boven